Londonban félmillióért is kaphatunk sonkát
London egyik legkedveltebb áruházában, a Selfridges-ben kapható a világ legdrágább, 1800 fontot (547 ezer forintot) érő Ibérico sonkája.
A több mint 7 kilogrammos sonka eredetiségét DNA bizonyítvány tanúsítja, mint általában Manuel Maldonado spanyol sonkamester összes termékét. Maldonado eredetileg 50 ibériai sertést – pata negrát – választott ki, melyeket extra körülmények között, Extremadura tartomány füves-bükkös domboldalain neveltek. Hízlalásuk utolsó fázisában a fekete sertéseket kizárólag makkal etetik, ezáltal lesz különleges ízű a húsuk.
Vágás, illetve feldolgozás után az Iberico-sonka átlagosan kilónként egy napot áll a sóban, ezután megy a szárítóba, ahonnan félév után leviszik a sonkát a pincébe, hogy egyenletes hőmérsékleten további 24-36 hónapot érlelődjön. A minőség az érés hosszától és a comb méretétől is függ.
A Selfridges üzletében most eladásra kerülő sonkát három évig érlelték, mielőtt ládába helyezték és Londonba szállították – írja a Penzcentrum.hu.
![](https://trademagazin.cdn.webgarden.io/uploads/media/2010%2001/maldonado_ham.jpg)
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Ügyfélszolgálati központot nyitott a Fressnapf-csoport Pécsen
Ügyfélszolgálati központot nyitott Pécsen a hobbiállat-eledelek és -felszerelések forgalmazásával foglalkozó…
Tovább olvasom >A DHL duplájára növelt, bioüzemanyaggal hajtott kamionflottával érkezett a Hungaroringre, a Forma 1®-es hétvégére
A DHL és a Forma-1® már Mogyoródon van, a július…
Tovább olvasom >A Lidl lett a vásárlók kedvenc áruháza
Ismét a vásárlóknak köszönhetően kapott rangos elismeréseket a Lidl Magyarország.…
Tovább olvasom >