Londonban félmillióért is kaphatunk sonkát
London egyik legkedveltebb áruházában, a Selfridges-ben kapható a világ legdrágább, 1800 fontot (547 ezer forintot) érő Ibérico sonkája.
A több mint 7 kilogrammos sonka eredetiségét DNA bizonyítvány tanúsítja, mint általában Manuel Maldonado spanyol sonkamester összes termékét. Maldonado eredetileg 50 ibériai sertést – pata negrát – választott ki, melyeket extra körülmények között, Extremadura tartomány füves-bükkös domboldalain neveltek. Hízlalásuk utolsó fázisában a fekete sertéseket kizárólag makkal etetik, ezáltal lesz különleges ízű a húsuk.
Vágás, illetve feldolgozás után az Iberico-sonka átlagosan kilónként egy napot áll a sóban, ezután megy a szárítóba, ahonnan félév után leviszik a sonkát a pincébe, hogy egyenletes hőmérsékleten további 24-36 hónapot érlelődjön. A minőség az érés hosszától és a comb méretétől is függ.
A Selfridges üzletében most eladásra kerülő sonkát három évig érlelték, mielőtt ládába helyezték és Londonba szállították – írja a Penzcentrum.hu.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Rangos díjakkal ismerték el a SPAR kevesebb műanyagot igénylő, innovatív csomagolási megoldását
Két rangos díjjal tüntették ki a SPAR Magyarország innovatív csomagolástechnológiáját.…
Tovább olvasom >Hungexpo: több mint 23 ezer látogató kereste fel a Utazás+ Kiállítást és a Budapest Boat Show-t
Több mint 23 ezer látogató kereste fel a 47. Utazás+…
Tovább olvasom >Az Alibaba 50 milliárd eurót fektet mesterséges intelligenciába és felhőtechnológiába
Az Alibaba kínai technológiai óriáscég jelentős beruházást jelentett be a…
Tovább olvasom >