Londonban félmillióért is kaphatunk sonkát
London egyik legkedveltebb áruházában, a Selfridges-ben kapható a világ legdrágább, 1800 fontot (547 ezer forintot) érő Ibérico sonkája.
A több mint 7 kilogrammos sonka eredetiségét DNA bizonyítvány tanúsítja, mint általában Manuel Maldonado spanyol sonkamester összes termékét. Maldonado eredetileg 50 ibériai sertést – pata negrát – választott ki, melyeket extra körülmények között, Extremadura tartomány füves-bükkös domboldalain neveltek. Hízlalásuk utolsó fázisában a fekete sertéseket kizárólag makkal etetik, ezáltal lesz különleges ízű a húsuk.
Vágás, illetve feldolgozás után az Iberico-sonka átlagosan kilónként egy napot áll a sóban, ezután megy a szárítóba, ahonnan félév után leviszik a sonkát a pincébe, hogy egyenletes hőmérsékleten további 24-36 hónapot érlelődjön. A minőség az érés hosszától és a comb méretétől is függ.
A Selfridges üzletében most eladásra kerülő sonkát három évig érlelték, mielőtt ládába helyezték és Londonba szállították – írja a Penzcentrum.hu.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Versenytényezővé válik a telephely az e-kereskedelemben
A digitalizáció és a fogyasztói elvárások gyors változása nyomán az…
Tovább olvasom >Exportban erősödik a Gyermelyi – alkalmazkodás a kihívásokhoz
A Gyermelyi Zrt. 2024-es pénzügyi beszámolója alapján világosan látszik: a…
Tovább olvasom >Önkéntes Vízadó program indul Budapesten
Önkéntes Vízadó programot hirdet Budapesten a 10 millió Fa, Budapest…
Tovább olvasom >