Londonban félmillióért is kaphatunk sonkát
London egyik legkedveltebb áruházában, a Selfridges-ben kapható a világ legdrágább, 1800 fontot (547 ezer forintot) érő Ibérico sonkája.
A több mint 7 kilogrammos sonka eredetiségét DNA bizonyítvány tanúsítja, mint általában Manuel Maldonado spanyol sonkamester összes termékét. Maldonado eredetileg 50 ibériai sertést – pata negrát – választott ki, melyeket extra körülmények között, Extremadura tartomány füves-bükkös domboldalain neveltek. Hízlalásuk utolsó fázisában a fekete sertéseket kizárólag makkal etetik, ezáltal lesz különleges ízű a húsuk.
Vágás, illetve feldolgozás után az Iberico-sonka átlagosan kilónként egy napot áll a sóban, ezután megy a szárítóba, ahonnan félév után leviszik a sonkát a pincébe, hogy egyenletes hőmérsékleten további 24-36 hónapot érlelődjön. A minőség az érés hosszától és a comb méretétől is függ.
A Selfridges üzletében most eladásra kerülő sonkát három évig érlelték, mielőtt ládába helyezték és Londonba szállították – írja a Penzcentrum.hu.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A Magyar Termék védjegy a cégeknek közösséget, a vevőknek megbízható minőséget ad
A kölcsönös előnyökön alapuló szakmai együttműködések képessé teszik a vállalkozásokat…
Tovább olvasom >Csatlakozik a Bonafarm Csoporthoz Szautner Péter
A Bonafarm Csoport vezérigazgató-helyetteseként és csoport stratégiai igazgatóként folytatja pályafutását…
Tovább olvasom >A Lidl és az Agrárminisztérium bejelentette: indul a hazai dinnyeszezon
Megérkezett az első, magyar beszállítóktól származó görögdinnye szállítmány a Lidl…
Tovább olvasom >