Logisztikai eszközök
A gépesített anyagmozgatás hajnalán az első berendezések épp az éttermekben jelentek meg: elektromos teherfelvonókat először szállodák ételliftjeiként alkalmaztak a húszas években. Mára azonban alaposan megváltozott a helyzet. Azokat az anyagmozgató berendezéseket, amelyeket egy azonos méretű ipari egységben megszokhattunk, hiába keresünk egy átlagos étterem konyháján. Mivel már nincs raktár, nincs raktártechnika sem. Igaz, az egyik legfontosabb konyhai eszköz, a hűtő ma is tárolásra szolgál. Raktár-logisztikai szempontból inkább a polcrendszerek igényelnek figyelmet, amelyek természetesen nem korrodálódó, jól tisztítható, higiénikusan tartható anyagból kell készüljenek. Egyes helyeken az is előírás, hogy a legalsó polc milyen magasan lehet a padlószinttől. Nincs túl sok, de akad kifejezetten az éttermek számára kifejlesztett raktározási berendezés is, például olyan speciális gyors vákuumfóliázó, amellyel a fagyasztáshoz lehet becsomagolni az előkészített húsokat, zöldségeket.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A magyarok kedvenc tortája a dobostorta
A torta, akár házi, akár vásárolt, fontos szerepet játszik a…
Tovább olvasom >Új igazgató a Hunguest hévízi szállodáiban
Április 1-től Martos András tölti be a Hunguest Helios és…
Tovább olvasom >Korunk hősei
Újra meghirdeti a HoReCa Hősök pályázatot a Magyar Marketing Szövetség…
Tovább olvasom >