Logisztikai eszközök
A gépesített anyagmozgatás hajnalán az első berendezések épp az éttermekben jelentek meg: elektromos teherfelvonókat először szállodák ételliftjeiként alkalmaztak a húszas években. Mára azonban alaposan megváltozott a helyzet. Azokat az anyagmozgató berendezéseket, amelyeket egy azonos méretű ipari egységben megszokhattunk, hiába keresünk egy átlagos étterem konyháján. Mivel már nincs raktár, nincs raktártechnika sem. Igaz, az egyik legfontosabb konyhai eszköz, a hűtő ma is tárolásra szolgál. Raktár-logisztikai szempontból inkább a polcrendszerek igényelnek figyelmet, amelyek természetesen nem korrodálódó, jól tisztítható, higiénikusan tartható anyagból kell készüljenek. Egyes helyeken az is előírás, hogy a legalsó polc milyen magasan lehet a padlószinttől. Nincs túl sok, de akad kifejezetten az éttermek számára kifejlesztett raktározási berendezés is, például olyan speciális gyors vákuumfóliázó, amellyel a fagyasztáshoz lehet becsomagolni az előkészített húsokat, zöldségeket.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A magyar-izraeli turisztikai kapcsolatok erősek
Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter kedden hivatalában fogadta Hájim Kac izraeli…
Tovább olvasom >2024 vendéglőse
Idén az Év Vendéglőse díjat Rácz Mihálynak, a családi vállalkozásban…
Tovább olvasom >Világszintű megaprodukciót valósít meg a magyar rendezvényszervező cég
Ötórás Depeche Mode koncertet állít színpadra egy magyar rendezvényszervező cég,…
Tovább olvasom >