Logisztikai eszközök
A gépesített anyagmozgatás hajnalán az első berendezések épp az éttermekben jelentek meg: elektromos teherfelvonókat először szállodák ételliftjeiként alkalmaztak a húszas években. Mára azonban alaposan megváltozott a helyzet. Azokat az anyagmozgató berendezéseket, amelyeket egy azonos méretű ipari egységben megszokhattunk, hiába keresünk egy átlagos étterem konyháján. Mivel már nincs raktár, nincs raktártechnika sem. Igaz, az egyik legfontosabb konyhai eszköz, a hűtő ma is tárolásra szolgál. Raktár-logisztikai szempontból inkább a polcrendszerek igényelnek figyelmet, amelyek természetesen nem korrodálódó, jól tisztítható, higiénikusan tartható anyagból kell készüljenek. Egyes helyeken az is előírás, hogy a legalsó polc milyen magasan lehet a padlószinttől. Nincs túl sok, de akad kifejezetten az éttermek számára kifejlesztett raktározási berendezés is, például olyan speciális gyors vákuumfóliázó, amellyel a fagyasztáshoz lehet becsomagolni az előkészített húsokat, zöldségeket.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Megnyílt a 2025. évi Országos Pálinka- és Törkölypálinka Verseny Kisvárdán
Ünnepélyes keretek között megnyitották a 2025. évi Országos Pálinka- és…
Tovább olvasom >BAHART: felpörgött a balatoni hajók forgalma
A forgalmas tavaszi szünet után a májusi hosszú hétvége is…
Tovább olvasom >