Logisztikai eszközök
A gépesített anyagmozgatás hajnalán az első berendezések épp az éttermekben jelentek meg: elektromos teherfelvonókat először szállodák ételliftjeiként alkalmaztak a húszas években. Mára azonban alaposan megváltozott a helyzet. Azokat az anyagmozgató berendezéseket, amelyeket egy azonos méretű ipari egységben megszokhattunk, hiába keresünk egy átlagos étterem konyháján. Mivel már nincs raktár, nincs raktártechnika sem. Igaz, az egyik legfontosabb konyhai eszköz, a hűtő ma is tárolásra szolgál. Raktár-logisztikai szempontból inkább a polcrendszerek igényelnek figyelmet, amelyek természetesen nem korrodálódó, jól tisztítható, higiénikusan tartható anyagból kell készüljenek. Egyes helyeken az is előírás, hogy a legalsó polc milyen magasan lehet a padlószinttől. Nincs túl sok, de akad kifejezetten az éttermek számára kifejlesztett raktározási berendezés is, például olyan speciális gyors vákuumfóliázó, amellyel a fagyasztáshoz lehet becsomagolni az előkészített húsokat, zöldségeket.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A Hotel Petit Bois Füred szálloda fejlesztője nyerte az idei ingatlanfejlesztési nívódíjat
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Szakmai innovációk és összefogás a vendéglátó-oktatásért – sikerrel zárult a VSZOE országos szakmai napja
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Dzseki, mint mértékegység – A nap videója
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >
