Libafesztivált rendeznek Kiskunfélegyházán

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2018. 09. 06. 11:06

Libából készült ételek versenye, libatenyésztők szakmai konferenciája, libafarm-látogató és libasimogató mellett színjátszó- és rajzpályázattal, városnéző túrával, valamint számos könnyűzenei koncerttel várják az érdeklődőket szeptember 7-én és 8-án a huszadik Libafesztiválra Kiskunfélegyházán.

Kovács-Csonka Szilvia, a Móra Ferenc Művelődési Központ igazgatója a programokat sorolva elmondta: a 35 éve alakult Duna-Tisza közi Népművészeti Egyesület tagjainak vándorkiállításán az érdeklődők a paraszti kultúra ápolóival, többek között hímzőkkel, nemezelőkkel, fafaragókkal, fazekasokkal, kékfestőkkel és kosárfonókkal találkozhatnak.
A kisgyermekes családokat bábelőadások, gyermekkoncertek, kézműves foglalkozások, játszóházak, fotószínház és fakörhinta várja. A fesztivál jellegéhez igazodva lesz városnéző túra a Petőfi-emlékév jegyében, látogatás egy libafarmra, libasimogató, a Mesterek utcájában pedig kirakodó vásár és kézműves bemutatók.
A Ki mit tud sütni-főzni a libából? elnevezésű megmérettetés zsűrijének elnöke és a verseny házigazdája Bede Róbert mesterszakács és Szőke András filmrendező, humorista lesz. A versenyzők sültek, pörköltek, illetve egytálételek kategóriában nevezhetnek és ezúttal is kiválasztják a legszebb szakácsnét. Idén rendezik meg a Kiskunfélegyházi Libafesztivál keretében az ötödik Kunsági Néptánc Találkozót, amelyre a határon túlról is várnak együtteseket.
Szerveznek sakk- és futóversenyt, véradást, valamint egészségügyi szűrést és tanácsadást. Az estéket Palya Bea, a Cimbaliband, a Budapest Bár, Szabó Balázs bandája, valamint a Quimby koncertjei zárják.
A programsorozathoz kapcsolódva a víziszárnyas-ágazat helyzetéről, állategészségügyi, termelési és piaci kérdéseiről, valamint a pályázati lehetőségekről szakmai tanácskozást is szerveznek. (MTI)

Kapcsolódó cikkeink