Libafesztivált rendeznek Kiskunfélegyházán
Libából készült ételek versenye, libatenyésztők szakmai konferenciája, libafarm-látogató és libasimogató mellett színjátszó- és rajzpályázattal, városnéző túrával, valamint számos könnyűzenei koncerttel várják az érdeklődőket szeptember 7-én és 8-án a huszadik Libafesztiválra Kiskunfélegyházán.
Kovács-Csonka Szilvia, a Móra Ferenc Művelődési Központ igazgatója a programokat sorolva elmondta: a 35 éve alakult Duna-Tisza közi Népművészeti Egyesület tagjainak vándorkiállításán az érdeklődők a paraszti kultúra ápolóival, többek között hímzőkkel, nemezelőkkel, fafaragókkal, fazekasokkal, kékfestőkkel és kosárfonókkal találkozhatnak.
A kisgyermekes családokat bábelőadások, gyermekkoncertek, kézműves foglalkozások, játszóházak, fotószínház és fakörhinta várja. A fesztivál jellegéhez igazodva lesz városnéző túra a Petőfi-emlékév jegyében, látogatás egy libafarmra, libasimogató, a Mesterek utcájában pedig kirakodó vásár és kézműves bemutatók.
A Ki mit tud sütni-főzni a libából? elnevezésű megmérettetés zsűrijének elnöke és a verseny házigazdája Bede Róbert mesterszakács és Szőke András filmrendező, humorista lesz. A versenyzők sültek, pörköltek, illetve egytálételek kategóriában nevezhetnek és ezúttal is kiválasztják a legszebb szakácsnét. Idén rendezik meg a Kiskunfélegyházi Libafesztivál keretében az ötödik Kunsági Néptánc Találkozót, amelyre a határon túlról is várnak együtteseket.
Szerveznek sakk- és futóversenyt, véradást, valamint egészségügyi szűrést és tanácsadást. Az estéket Palya Bea, a Cimbaliband, a Budapest Bár, Szabó Balázs bandája, valamint a Quimby koncertjei zárják.
A programsorozathoz kapcsolódva a víziszárnyas-ágazat helyzetéről, állategészségügyi, termelési és piaci kérdéseiről, valamint a pályázati lehetőségekről szakmai tanácskozást is szerveznek. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
Spárgaszezon indul Magyarországon: exportnagyhatalom vagy gasztronómiai lehetőség?
Miközben Nyugat-Európában tavaszi csemegeként ünneplik, itthon még mindig csak szűk…
Tovább olvasom >HNT: hamarabb érnek tudatos borfogyasztóvá a mai fiatal felnőttek
Az elmúlt két évben jelentősen nőtt az alkalmi borfogyasztók aránya…
Tovább olvasom >Top 10 légitársaság, ahol a fedélzeti étkezés gasztronómiai élmény – Íme, a Food & Wine rangsora
A „repülős kaja” kifejezés sokáig egyet jelentett a középszerűség szinonimájával,…
Tovább olvasom >További cikkeink
Gulyáságyúval és tacskófutammal indul a food truck szezon
Több száz éves „food truckok” érkeznek a Kincsem Parkba –…
Tovább olvasom >Május 13-án startol a 44. Országos Borverseny – Dr. Nagy István agrárminiszter fővédnöksége mellett nyitják meg a rangos eseményt
A Hegyközségek Nemzeti Tanácsa (HNT) 2025. május 13-án rendezi meg…
Tovább olvasom >Portugieser csúcstalálkozó: Megvannak a jubileum győztesei
Április 23-án immár tizedik alkalommal szerveztek nemzetközi versenyt a portugieser…
Tovább olvasom >