Lezárult az AGORA projektje Szegeden

Szerző: trademagazin Dátum: 2012. 11. 13. 10:18

Tevékenység-lánccal, kútavatással és flashmobbal ünnepelték a diákok, hogy elkészült Szeged legújabb kulturális és tudományos központja, a Szent-Györgyi Albert AGORA.

A projektzáró eseményen egész nap tudományos és ismeretterjesztő témákban hallgathattak előadásokat az érdeklődők, de részt vehettek a délutáni tevékenység-láncban is. Itt számos kézműves foglalkozás mellett sakkszimultánt játszhattak, modellezhettek, vagy akár a fényképezés és videózás rejtelmeibe is bepillantást nyerhettek az ide látogatók.

A tervező BAHCS Művek Kft. ajándékát, az AGORA Kút átadását egy látványos flashmob követte, amely végén az általános és középiskolás diákok mintegy ötszáz léggömböt engedtek el egyszerre az ég felé. A késő délutáni AGORA-túrán a résztvevők egy izgalmas ismeretterjesztő vetélkedőn tették próbára tudásukat.

-Nagy örömünkre szolgál, hogy elkészült Szeged új tudományos, oktatási és kulturális központja, amit a nagyközönség terveink szerint egy hónap múlva birtokba is vehet – mondta Orbán Hedvig, a Szent-Györgyi Albert AGORA igazgatója a sajtótájékoztatón.

A szegediek által elnevezett Szent-Györgyi Albert AGORA új tudományos és kulturális központja Szegednek, hiszen ebbe a létesítménybe teszi át székhelyét a Százszorszép Gyermekház; a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság által gondozott, az öthalmi úti volt szovjet laktanyában őrzött méltán világhírű informatikatörténeti gyűjtemény. Továbbá itt alakítják ki a Szegedi Tudományegyetem Informatorium nevű interaktív kiállító terét és a Szegedi Biológiai Központ (SZBK) látványlaboratóriumát is. A Szent-Györgyi Albert AGORA kivitelezését a KÉSZ Építő Zrt. végezte.

Kapcsolódó cikkeink