Lezárult a szakmai egyeztetéssorozat az élelmiszeriparban

Szerző: trademagazin Dátum: 2016. 03. 03. 11:38

Lezárult az élelmiszeripari szakágazatok és a Földművelésügyi Minisztérium (FM) egyeztetéssorozata, a februárban megtartott rendezvényeken áttekintették a lehetséges fejlesztési irányokat az alapanyag-termeléstől kezdődően egészen az értékesítésig – tájékoztatta az FM csütörtökön az MTI-t.

marhahus

A közlemény szerint a baromfi-, a zöldség- és gyümölcsfeldolgozás, a húsfeldolgozó-ipar, a tejtermékgyártás, valamint a malomipar és pékárugyártás szakmai kérdéseit vették sorra az ágazat szereplői, valamint a minisztérium képviselői és szakértők részvételével.

A közlemény szerint a rendezvénysorozat záróeseményén Zsigó Róbert, az FM élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkára hangsúlyozta: a tavaly elfogadott Élelmiszeripari Fejlesztési Stratégia feladata az elmúlt évtizedekben nehéz helyzetbe került, alulfinanszírozott, igen kevés fejlesztési forráshoz jutott, és ezért versenyhátrányba került magyar élelmiszer-feldolgozó ipar segítése, erősítése.

A stratégia végrehajtásához rendelkezésre álló 300 milliárd forint hozzájárul az élelmiszeripari technológia fejlődéséhez, így bővülhet a foglalkoztatás, lehetővé válik, hogy az élelmiszeripar minél nagyobb arányban feldolgozza a magyar mezőgazdaság által termelt kiváló alapanyagokat, és versenyképes termékekkel jelenjen meg a hazai és külföldi piacokon – emeli ki az FM közleményében. (MTI)

Kapcsolódó cikkeink