Lezárul a DB Schenker ­magyarországi integrációja

Szerző: trademagazin Dátum: 2014. 08. 14. 08:45

A végéhez közeledik a Schenker Kft.-nél zajló integrációs folyamat, amelynek lezárásaként a szolgáltatási minőség további emelése és az intermodális szolgáltatási lehetőségek mind teljesebb kihasználása érdekében ez év őszétől közös telephelyre költözteti eddig földrajzilag különálló osztályait.

A német állami vasúttársaság, a Deutsche Bahn tulajdonosi körébe tartozó, szállítmányozási és logisztikai divízióját lefedő DB Schenker 2010-ben a konszerncsoporthoz tartozó Schenker Kft. mellé a korábbi Masped közös érdekeltségek integrációjáról döntött.

„A folyamat azt eredményezte, hogy a DB Schenker magyarországi fellépése lényegesen egyszerűbb struktúrában történik, és egyszerre eleget is tesz annak a vállalati követelménynek, hogy valamennyi szolgáltatást egyazon szervezetben kínálhassunk” – mondta el Vásárhelyi Árpád, a Schenker Kft. vasúti és közúti szállítmányozásért felelős ügyvezető igazgatója.

Az integráció megindításakor Magyarországon a további növekedés alapjának megteremtése is deklarált cél volt, amit mi sem bizonyít jobban, hogy a fúziót követően a munkavállalói létszám nagyjából 30 százalékkal, 400 fő közelébe emelkedett.

Kapcsolódó cikkeink