Letekeri a fényerőt üzleteiben a Waitrose, a Morrisons és a Co-op az energiaköltségek csökkentése érdekében

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2023. 03. 13. 09:24

A Waitrose, a Morrisons és a Co-op az emelkedő energiaköltségek csökkentése érdekében lejjebb tekerte a világítást üzleteiben.

A Daily Mail beszámolója szerint csak a brit szupermarketek a teljes villamosenergia-fogyasztás 3%-át használják.

A Waitrose a költségek emelkedése miatt hűtőszekrényei hatékonyságát 40%-kal növeli, és a Morrisonshoz hasonlóan redőnyökkel tervezi azokat ellátni a hideg levegő éjszaka során történő elillanását megakadályozandó.

Az Aldi átlátszó ajtókkal korszerűsíti hűtőszekrényeit azért, hogy az alacsony hőmérséklet megőrzésével spórolni tudjon. A diszkontlánc 2021-ben új és újonnan felújított üzleteiben hűtőajtókat szerelt fel alapfelszerelésként, ami az egyes üzletek energiafogyasztását mintegy 20%-kal csökkentette.

Emellett a Sainsbury’s üzleteiben napközben LED-es világítást használ, amelynek fényerejét intelligens érzékelők állítják be természetesen fényhez igazítva. A LED-es világítás használatával az áramfogyasztás 80%-kal csökkenthető.

Az év elején attól tartva, hogy energiaszámlája megduplázódik, a fagyasztottélelmiszer-kereskedő Iceland hűtést nem igénylő termékeket kezdett raktározni. További energiahatékonysági intézkedései között korszerűbb hűtőszekrényekbe, a raktári hűtőszekrényeken ajtók felszerelésébe, valamint napelemek telepítésébe invesztált az üzletekben és raktárakban.

Grocery Gazette

Kapcsolódó cikkeink