Lesz mitől elcsábulni!
A cukrász ipartestület idén is megrendezte az Év Fagylaltja versenyt, amelynek célja a jó minőségű kézműves termékek népszerűsítése, valamint, hogy a magyar cukrászat egyre jobb fagylaltokat kínáljon vendégei számára. A megmérettetés társadalmi ismertségének növelése érdekében erősítették az esemény „fesztivál” jellegét. A legizgalmasabb kategóriában, a cukrászdák, kézműves fagylaltozók versenyén aranyérmes és így az Év Fagylaltja vándorkupa győztese Wilheim Dávid (DaCrema Fagyizó – Nagyrécse) Il Re Del Piemonte fantázianevű fagylaltja lett. A második helyre Marsa Éva Heléna (Vanília & Gelarto – Nagykőrös), a harmadikra Kurucz Kinga (Hisztéria Cukrászda – Tápiószecső) került. A lapzártánk után zajlott verseny eredményeiről következő számunkban részletesen is beszámolunk.
Az ugyancsak májusban zajló, 2019. évi Balaton fagyija verseny győztese a gyenesdiási Bringatanya Illatos Izabellája lett. //
Kapcsolódó cikkeink
Magyarország tortájának főcukrásza szeret tanulni, kísérletezni
Magyarország tortája 2022-ben Karikó Orsolya Huncut Szilva Hercege lett. A nagykőrösi…
Tovább olvasom >Balatonfüredi cukrászé lett idén az év fagylaltja
Dobó Norbert balatonfüredi cukrász Szőke zserbó fantázianevű fagylaltja nyerte az…
Tovább olvasom >Jó versenyezni, jó nyerni!
Az év három nagy tortaversenyéből kettőt megnyerő Füredi Krisztiánt, a…
Tovább olvasom >További cikkeink
2024 az új rekordéve a hazai turizmusnak
A kiemelkedő 2023. évi eredményt is csaknem 11%-kal megfejelve minden…
Tovább olvasom >Újabb rekordévet zártak a magyar turisták Horvátországban
A harmadik éve tartó emelkedő ütemnek megfelelően 2024-ben újabb rekordévet…
Tovább olvasom >A Samsung AI Hybrid Cooling technológiával rendelkező hűtőszekrényeket mutat be a CES 2025 kiállításon
A Samsung a CES® 2025 kiállításon mutatja be legújabb, AI…
Tovább olvasom >