Lengyelországi ramentészta-gyárába invesztál az Unilever
Az Unilever a lengyelországi Poznań városában található élelmiszergyárába eszközölt beruházással kívánja növelni ramen tészta márkáinak gyártási volumenét.
A cikk a Trade magazin 2023/10. lapszámában olvasható.
A globális FMCG-óriás közleménye szerint közel 90 millió zloty (20,8 millió dollár) összeget fordít a létesítményre, melyből egy új gyártósorral bővíti a Knorr, Unox és Amino márkájú tészták gyártását. Az új gyártósor a fenntarthatóságot – így például az energia- és vízfogyasztás „optimalizálását” – szem előtt tartva kerül beüzemelésre.
A projekt keretében automatizálás is történik, amely lehetővé teszi, hogy az üzem napi 600 000 csomag tésztát állítson elő a lengyelországi, magyarországi, hollandiai és más európai országokba történő forgalmazásra.
A poznańi üzem egyike a három kelet-európai Unilever-gyárnak.
Kapcsolódó cikkeink
Eladásokban és árban is erősödött az Unilever – túlteljesítette az elemzői várakozásokat
Stabil árbevétel-növekedésről számolt be az Unilever a 2025-ös év második…
Tovább olvasom >Termelők és feldolgozók harca a meggy-gyárakban: mélypontra zuhantak a lengyel árak
Július végén jelentős áresés rázta meg a lengyel meggypiacot: a…
Tovább olvasom >Megkésett szezon, magas árak: vegyes képet mutat a lengyel szilvapiac
Idén a szokottnál később indult a szilvaszezon Lengyelországban, ám a…
Tovább olvasom >További cikkeink
Zsigó Róbert: az Országos Kereskedelmi Szövetség a multik oldalán áll
Újra bebizonyosodott, hogy az Országos Kereskedelmi Szövetség a multik oldalán…
Tovább olvasom >Tiltakoznak a visszaváltási díj csökkentése miatt a kereskedők
Az Országos Kereskedelmi Szövetség megdöbbenéssel értesült arról, hogy a MOHU…
Tovább olvasom >Tarja, vizes törölköző, trükkök – így grillez a magyar!
Dübörög a nyár, a grillsütők folyamatosan dolgoznak, és a magyar…
Tovább olvasom >