Lengyelországi ramentészta-gyárába invesztál az Unilever
Az Unilever a lengyelországi Poznań városában található élelmiszergyárába eszközölt beruházással kívánja növelni ramen tészta márkáinak gyártási volumenét.
A cikk a Trade magazin 2023/10. lapszámában olvasható.
A globális FMCG-óriás közleménye szerint közel 90 millió zloty (20,8 millió dollár) összeget fordít a létesítményre, melyből egy új gyártósorral bővíti a Knorr, Unox és Amino márkájú tészták gyártását. Az új gyártósor a fenntarthatóságot – így például az energia- és vízfogyasztás „optimalizálását” – szem előtt tartva kerül beüzemelésre.
A projekt keretében automatizálás is történik, amely lehetővé teszi, hogy az üzem napi 600 000 csomag tésztát állítson elő a lengyelországi, magyarországi, hollandiai és más európai országokba történő forgalmazásra.
A poznańi üzem egyike a három kelet-európai Unilever-gyárnak.
Kapcsolódó cikkeink
300 millió euróból bővítette lengyelországi gyártókapacitását a Beiersdorf
A német Beiersdorf 300 millió eurós beruházással bővítette a lengyelországi…
Tovább olvasom >Lengyelországban gyorsult a kiskereskedelmi forgalom növekedése és csökkent a munkanélküliség áprilisban
Lengyelországban a márciusi csökkenés után áprilisban erőteljesen, 2022 májusa óta…
Tovább olvasom >300 új üzlet nyitását tervezi a Jerónimo Martins 2025-ben
A portugál Jerónimo Martins kiskereskedelmi csoport 1,1 milliárd eurós beruházást tervez…
Tovább olvasom >További cikkeink
Akciók, árak, alternatívák – promóciós helyzetkép a magyar háztartásokban
Turcsán Tünde, a YouGov ügyvezető igazgatója a Promóciók Napja konferencián…
Tovább olvasom >K&H: hiánypótló iránytűt kapnak a befektetők
Elindult a K&H Értékpapír – befektetői hangulatindex, amely heti rendszerességgel…
Tovább olvasom >Fokhagyma az európai piacokon: Miért nem garantál alacsony árakat a bőséges kínai termés?
Bár Kína idén kiemelkedő fokhagymatermést könyvelhet el, az európai fogyasztók…
Tovább olvasom >