Az Olimpia, Lengyelország és Debrecen az Utazás Kiállítás fókuszában

Szerző: trademagazin Dátum: 2012. 02. 24. 12:01

A turisztikai szakma meghatározó eseménye és egyben az ország kedvenc utazási vására, az Utazás kiállítás március 1-jén, csütörtökön nyitja meg kapuit és egészen vasárnapig fogadja a turisztikai szakembereket és az utazni vágyó nagyközönséget.

A kiállítás hivatalos megnyitójára az első napon 11 órakor kerül sor az idei év kiemelt témájának helyszínén, az Olimpiai Pavilonban, amely a Hungexpo Budapesti Vásárközpont „F” pavilonjában kap helyet. Több mint harminc sportág mutatkozik itt be a négy nap alatt, százötvennél is több sportoló részvételével, köztük mintegy kilencven olimpikonnal, akik a felállított küzdőtereken bemutatókkal, játékokkal, vetélkedőkkel ismertetik meg saját sportágukat, lehetőséget biztosítva, hogy az érdeklődők maguk is kipróbálják azokat.

Március 1-jén 14 órától veszi kezdetét a két napos szakmai konferencia Utazás Fórum néven a 25-ös pavilonban. Első nap a belföldi forgalomélénkítés lesz a téma, ahol szó lesz a SZÉP Kártyáról és az Erzsébet-utalványról, valamint a Magyar Turizmus Zrt. beszámolót tart a belföldi kampányokról. Az Utazás kiállítás második napján 11 órakor „Légi hidak – élet a MALÉV csőd után” címmel folytatódik az előadás sorozat. A konferenciákon való részvétel díjmentes, de regisztrációhoz kötött. A szakmai érdeklődők figyelmébe ajánljuk még a kiállításon zajló sajtótájékoztatókat is. Részletes program az Utazás kiállítás weboldalán.

Az Utazás kiállítás külföldi díszvendége ezúttal Lengyelország, míg a hazai városok közül Debrecen kap kiemelt figyelmet, a rendezvény kulturális díszvendége pedig az idén 110 éves halasi csipke.

Az Utazás kiállítással egy időben zajlik a Budapest Boat Show hajókiállítás, ahol a katamaránok kerülnek fókuszba, valamint a Karaván Szalon lakókocsi és lakóautó bemutató és a PORT.hu Bringaexpo. Az Utazás kiállításra utazóknak ezúttal is 50% kedvezményt biztosít a MÁV-Start Zrt. és a Volánbusz Zrt. a belföldi járatain – írja a turizmusonline.hu.

Kapcsolódó cikkeink