Lengyel, magyar és édes
Befejeződött a Sasfiókák elnevezésű program, amelynek célja az volt, hogy néhány lengyel és magyar diák feltérképezhesse a két ország kulináris kapcsolatait és megismerje a másik nép gasztronómiai kultúráját. Először a magyar csapat vett részt egy varsói szakiskolai látogatáson, ahol a lengyel szakképzéssel ismerkedhettek, majd lehetőségük nyílt cukrászdák, nagy termelőüzemek, valamint egy híres, patinás szálloda meglátogatására is. Hasonló budapesti programok után a két csapat tapasztalatszerzését egy cukrászati különlegesség közös megalkotásával és elkészítésével zárta, amely a két nemzet jellegzetes cukrászalaptermékeiből lett összeállítva, és magában hordozza a két konyha jellegzetes ízeit.
A Sasfióka desszert nyertes alkotója Sitkei Balázs volt; a sütemény bemutatójára egy sajtótájékoztató keretében a Horváth cukrászdában került sor.
Kapcsolódó cikkeink
Elkészült a Mondi varsói üzemének 90 millió eurós felújításával
A fenntartható csomagolás és papírgyártás globális vezetője, a Mondi, 90…
Tovább olvasom >Ízletes desszertek mellett számos gyógyszerünk alapanyaga a mák
Nem csak desszertjeink hagyományos alapanyagaként kiváló a mák. A gazdag…
Tovább olvasom >Ízletes desszertek mellett számos gyógyszerünk alapanyaga a mák
Nem csak desszertjeink hagyományos alapanyagaként kiváló a mák. A gazdag…
Tovább olvasom >További cikkeink
NGM: szárnyal a turizmus, novemberben 17 százalékkal bővült a vendégforgalom
Újabb csúcsokat döntött a hazai turizmus 2024 novemberében: a vendégek…
Tovább olvasom >Szallas.hu: szilveszterkor Eger, Szeged és Pécs a legkeresettebb a belföldi utazók körében
Szilveszterkor a belföldi utazók körében Eger, Szeged és Pécs a…
Tovább olvasom >A Samsung AI Hybrid Cooling technológiával rendelkező hűtőszekrényeket mutat be a CES 2025 kiállításon
A Samsung a CES® 2025 kiállításon mutatja be legújabb, AI…
Tovább olvasom >