Lengyel, magyar és édes
Befejeződött a Sasfiókák elnevezésű program, amelynek célja az volt, hogy néhány lengyel és magyar diák feltérképezhesse a két ország kulináris kapcsolatait és megismerje a másik nép gasztronómiai kultúráját. Először a magyar csapat vett részt egy varsói szakiskolai látogatáson, ahol a lengyel szakképzéssel ismerkedhettek, majd lehetőségük nyílt cukrászdák, nagy termelőüzemek, valamint egy híres, patinás szálloda meglátogatására is. Hasonló budapesti programok után a két csapat tapasztalatszerzését egy cukrászati különlegesség közös megalkotásával és elkészítésével zárta, amely a két nemzet jellegzetes cukrászalaptermékeiből lett összeállítva, és magában hordozza a két konyha jellegzetes ízeit.
A Sasfióka desszert nyertes alkotója Sitkei Balázs volt; a sütemény bemutatójára egy sajtótájékoztató keretében a Horváth cukrászdában került sor.
Kapcsolódó cikkeink
300 új üzlet nyitását tervezi a Jerónimo Martins 2025-ben
A portugál Jerónimo Martins kiskereskedelmi csoport 1,1 milliárd eurós beruházást tervez…
Tovább olvasom >Közép-Európa a non-food diszkontok célkeresztjében
Közép- és Délkelet-Európában terjeszkedik az Action, a Woolworth és a…
Tovább olvasom >Spárgaszezon indul Magyarországon: exportnagyhatalom vagy gasztronómiai lehetőség?
Miközben Nyugat-Európában tavaszi csemegeként ünneplik, itthon még mindig csak szűk…
Tovább olvasom >További cikkeink
Tízmillió forint összdíjazású pályázatot hirdet Tokaj
Tízmillió forint összdíjazású művészeti pályázatot hirdet Tokaj a világörökségi borvidék…
Tovább olvasom >Hő a mélyből: kiaknázatlan kincs a magyar geotermia
Bár Magyarország kiváló geotermikus adottságokkal rendelkezik, a termálhő jelenleg csak…
Tovább olvasom >