Lengyel, magyar és édes
Befejeződött a Sasfiókák elnevezésű program, amelynek célja az volt, hogy néhány lengyel és magyar diák feltérképezhesse a két ország kulináris kapcsolatait és megismerje a másik nép gasztronómiai kultúráját. Először a magyar csapat vett részt egy varsói szakiskolai látogatáson, ahol a lengyel szakképzéssel ismerkedhettek, majd lehetőségük nyílt cukrászdák, nagy termelőüzemek, valamint egy híres, patinás szálloda meglátogatására is. Hasonló budapesti programok után a két csapat tapasztalatszerzését egy cukrászati különlegesség közös megalkotásával és elkészítésével zárta, amely a két nemzet jellegzetes cukrászalaptermékeiből lett összeállítva, és magában hordozza a két konyha jellegzetes ízeit.
A Sasfióka desszert nyertes alkotója Sitkei Balázs volt; a sütemény bemutatójára egy sajtótájékoztató keretében a Horváth cukrászdában került sor.
Kapcsolódó cikkeink
Valentin-napi gasztronómiai kaland Gianni Annonival a Candy szervezésében
Egy igazán különleges desszertkészítő élményre invitálta a gasztronómia szerelmeseit a…
Tovább olvasom >Árstopok és gazdasági intézkedések Közép-Európában: egyre több ország védekezik az infláció ellen
Miközben Magyarországon ismét napirendre került az árstopok bevezetése, Lengyelországban az…
Tovább olvasom >Bevezeti az Easy Ship szolgáltatást az Amazon Európában
Az Amazon elindítja Easy Ship szállítási megoldását Európában, elsőként a…
Tovább olvasom >További cikkeink
Fenntarthatóság és természetvédelem egy nagyberuházásban
Az idén tavasszal nyíló Le Primore Hotel & Spa nemcsak…
Tovább olvasom >Valentin-napi gasztronómiai kaland Gianni Annonival a Candy szervezésében
Egy igazán különleges desszertkészítő élményre invitálta a gasztronómia szerelmeseit a…
Tovább olvasom >Ki vagy, ha mogyorót ennél? – A nap videója
Akár a Snickers őse is lehetne az ázsiai mogyorós édesség,…
Tovább olvasom >