Lengyel, magyar és édes
Befejeződött a Sasfiókák elnevezésű program, amelynek célja az volt, hogy néhány lengyel és magyar diák feltérképezhesse a két ország kulináris kapcsolatait és megismerje a másik nép gasztronómiai kultúráját. Először a magyar csapat vett részt egy varsói szakiskolai látogatáson, ahol a lengyel szakképzéssel ismerkedhettek, majd lehetőségük nyílt cukrászdák, nagy termelőüzemek, valamint egy híres, patinás szálloda meglátogatására is. Hasonló budapesti programok után a két csapat tapasztalatszerzését egy cukrászati különlegesség közös megalkotásával és elkészítésével zárta, amely a két nemzet jellegzetes cukrászalaptermékeiből lett összeállítva, és magában hordozza a két konyha jellegzetes ízeit.
A Sasfióka desszert nyertes alkotója Sitkei Balázs volt; a sütemény bemutatójára egy sajtótájékoztató keretében a Horváth cukrászdában került sor.
Kapcsolódó cikkeink
Utcai gasztrofesztivál, vacsoraestek és fesztiválos ételrendelés a SopronFesten
A SopronFest Gourmet programjainak keretében, egy héten át városszerte a…
Tovább olvasom >Lengyelországban gyorsult a kiskereskedelmi forgalom növekedése és csökkent a munkanélküliség áprilisban
Lengyelországban a márciusi csökkenés után áprilisban erőteljesen, 2022 májusa óta…
Tovább olvasom >Három új menüsorral újít a Michelin-ajánlott szarvasi bisztró
Három új degusztációs menüsorral újult meg a Michelin Guide Bib…
Tovább olvasom >További cikkeink
A Hortobágyi Csárdában lett hungarikum a csárda
Hungarikummá nyilvánították a csárdát és a badacsonyi kéknyelűt a Hungarikum…
Tovább olvasom >Utcai gasztrofesztivál, vacsoraestek és fesztiválos ételrendelés a SopronFesten
A SopronFest Gourmet programjainak keretében, egy héten át városszerte a…
Tovább olvasom >Unicum-sör – reklámkampány és nyereményjáték
Generációk bulifétise volt a kultikus Unicum-sör párosítás, amit még a…
Tovább olvasom >