Lendvai Levente 2. lett Párizsban

Szerző: Trademagazin Dátum: 2021. 10. 06. 17:50

Szeptember 25-én, Párizsban párhuzamosan zajlott a tavaly elmaradt 2020-as és az idei 2021-es Chaine Ifjúsági Szakács Világbajnokság. A 2020-as nemzeti verseny győzteseként Lendvai Levente, az Arany Kaviár Étterem (Budapest) séfje, a 2021-es győzteseként Szabó Kevin, a Platán Restaurant&Café séfje (Tata) képviselte Magyarországot. Az indulók között olyan, a gasztronómiában rendkívül erős nemzetek legjobbjai vettek részt, mint Norvégia, Svédország, Dánia, Franciaország, Hollandia, Belgium, Ausztria, USA, de még Dél-Afrikából is érkezett versenyző. A magas színvonalú verseny helyszínéül a világ legrangosabb szakácsiskolája, a Le Cordon Bleu szolgált.

Lendvai Levente

A világbajnokságon 27 év alatti versenyzők nem jól begyakorolt menüsort készítenek, hanem a fogadó ország kiváló minőségű alapanyagaiból összeállított, és csak a verseny kezdetekor bemutatott „meglepetéskosár” (black box) tartalmának felhasználásával alkotnak önállóan, 3,5 óra alatt, egy-egy 3 fogásból álló, 4 adagban elkészített menüsort.

A megmérettetéseken mindkét magyar versenyző kiválóan helyt állt: Lendvai Levente 2. helyezést ért el (2020), Szabó Kevin pedig a szintén megtisztelő 4. helyen zárt (2021). Mindkét versenyt a norvégok nyerték.

A magyar versenyzők felkészítésében Barka Áron, Bicsár Attila, Bősze Ákos, Kanász László, Kovács Lázár, Novák Iván, Nyíri Szása, Pesti István, Pintér Katalin és Segal Viktor vett részt, a siker az ő érdemük is.//

Kapcsolódó cikkeink