Lendvai Levente 2. lett Párizsban
Szeptember 25-én, Párizsban párhuzamosan zajlott a tavaly elmaradt 2020-as és az idei 2021-es Chaine Ifjúsági Szakács Világbajnokság. A 2020-as nemzeti verseny győzteseként Lendvai Levente, az Arany Kaviár Étterem (Budapest) séfje, a 2021-es győzteseként Szabó Kevin, a Platán Restaurant&Café séfje (Tata) képviselte Magyarországot. Az indulók között olyan, a gasztronómiában rendkívül erős nemzetek legjobbjai vettek részt, mint Norvégia, Svédország, Dánia, Franciaország, Hollandia, Belgium, Ausztria, USA, de még Dél-Afrikából is érkezett versenyző. A magas színvonalú verseny helyszínéül a világ legrangosabb szakácsiskolája, a Le Cordon Bleu szolgált.
![](https://trademagazin.cdn.webgarden.io/wp-content/uploads/2021/10/Chaine_opt-225x300.jpeg)
Lendvai Levente
A világbajnokságon 27 év alatti versenyzők nem jól begyakorolt menüsort készítenek, hanem a fogadó ország kiváló minőségű alapanyagaiból összeállított, és csak a verseny kezdetekor bemutatott „meglepetéskosár” (black box) tartalmának felhasználásával alkotnak önállóan, 3,5 óra alatt, egy-egy 3 fogásból álló, 4 adagban elkészített menüsort.
A megmérettetéseken mindkét magyar versenyző kiválóan helyt állt: Lendvai Levente 2. helyezést ért el (2020), Szabó Kevin pedig a szintén megtisztelő 4. helyen zárt (2021). Mindkét versenyt a norvégok nyerték.
A magyar versenyzők felkészítésében Barka Áron, Bicsár Attila, Bősze Ákos, Kanász László, Kovács Lázár, Novák Iván, Nyíri Szása, Pesti István, Pintér Katalin és Segal Viktor vett részt, a siker az ő érdemük is.//
Kapcsolódó cikkeink
Bezár a Michelin által ajánlott Laurel Étterem Budapesten
Öt év működés után bezár a Laurel Budapest, a Michelin…
Tovább olvasom >Ötven új hely a Magyar Konyha Balaton 2024 Gasztrokalauzában
Mintegy háromszáz étterem, strandbisztró, kávézó, lángosozó és cukrászda, köztük ötven…
Tovább olvasom >Ennyibe kerül most egy menüsor az ország legjobb vidéki éttermeiben
Az ország legjobb vidéki éttermeinek listája változatos kulináris élményeket kínál,…
Tovább olvasom >További cikkeink
Fenntartható vendéglátás Magyarországon: a 2024-es év úttörői
Magyarországon a fenntarthatóság napjaink egyik legfontosabb kihívása, különösen az éttermi…
Tovább olvasom >Trendekbe fagylalva
Ami hosszú időn keresztül csak egy jeges nyalánkság volt, abból a…
Tovább olvasom >