Lendvai Levente 2. lett Párizsban
Szeptember 25-én, Párizsban párhuzamosan zajlott a tavaly elmaradt 2020-as és az idei 2021-es Chaine Ifjúsági Szakács Világbajnokság. A 2020-as nemzeti verseny győzteseként Lendvai Levente, az Arany Kaviár Étterem (Budapest) séfje, a 2021-es győzteseként Szabó Kevin, a Platán Restaurant&Café séfje (Tata) képviselte Magyarországot. Az indulók között olyan, a gasztronómiában rendkívül erős nemzetek legjobbjai vettek részt, mint Norvégia, Svédország, Dánia, Franciaország, Hollandia, Belgium, Ausztria, USA, de még Dél-Afrikából is érkezett versenyző. A magas színvonalú verseny helyszínéül a világ legrangosabb szakácsiskolája, a Le Cordon Bleu szolgált.

Lendvai Levente
A világbajnokságon 27 év alatti versenyzők nem jól begyakorolt menüsort készítenek, hanem a fogadó ország kiváló minőségű alapanyagaiból összeállított, és csak a verseny kezdetekor bemutatott „meglepetéskosár” (black box) tartalmának felhasználásával alkotnak önállóan, 3,5 óra alatt, egy-egy 3 fogásból álló, 4 adagban elkészített menüsort.
A megmérettetéseken mindkét magyar versenyző kiválóan helyt állt: Lendvai Levente 2. helyezést ért el (2020), Szabó Kevin pedig a szintén megtisztelő 4. helyen zárt (2021). Mindkét versenyt a norvégok nyerték.
A magyar versenyzők felkészítésében Barka Áron, Bicsár Attila, Bősze Ákos, Kanász László, Kovács Lázár, Novák Iván, Nyíri Szása, Pesti István, Pintér Katalin és Segal Viktor vett részt, a siker az ő érdemük is.//
Kapcsolódó cikkeink
Utcai gasztrofesztivál, vacsoraestek és fesztiválos ételrendelés a SopronFesten
A SopronFest Gourmet programjainak keretében, egy héten át városszerte a…
Tovább olvasom >Három új menüsorral újít a Michelin-ajánlott szarvasi bisztró
Három új degusztációs menüsorral újult meg a Michelin Guide Bib…
Tovább olvasom >Új szintre emelik a balatoni gasztronómiát: megoldást hozhat a szezonalitásra és a munkaerőhiányra a Balatoni Kulináris Műhely
A térség éttermei, borászatai és szakképző intézményei közösen alakították ki…
Tovább olvasom >További cikkeink
A Hortobágyi Csárdában lett hungarikum a csárda
Hungarikummá nyilvánították a csárdát és a badacsonyi kéknyelűt a Hungarikum…
Tovább olvasom >Utcai gasztrofesztivál, vacsoraestek és fesztiválos ételrendelés a SopronFesten
A SopronFest Gourmet programjainak keretében, egy héten át városszerte a…
Tovább olvasom >Unicum-sör – reklámkampány és nyereményjáték
Generációk bulifétise volt a kultikus Unicum-sör párosítás, amit még a…
Tovább olvasom >