Lenben az egészség
Föglein András, a Biogreen International ügyvezető igazgatója a borúlátó hazai egészségügyi kilátásokra válaszul egy cége által kifejlesztett magyar termékinnovációt, a Linomot ajánlotta a jelenlévők figyelmébe.A dán befektetői csoport által támogatott Linom-projekt lenalapú funkcionális élelmiszerek fejlesztését tűzte ki célul. A Biogreen International által létrehozott Linom felhasználása rendkívül széles körű, alapanyagként szolgálhat a sütő- és malomipar számára, készülhetnek belőle száraztészták és mélyfagyasztott félkész termékek, cereáliák, reggelizőpelyhek, müzlik, de jól felhasználható az édesség- és kekszgyártásban is. Speciális egészségvédő tulajdonságainak köszönhetően tej- és húsipari termékek készítésénél, sőt a kozmetikai iparban, a gyógyszeriparban és a táplálékkiegészítők előállításában is sikerrel használható. A tavaly indult vállalkozásnak már több partnert is sikerült megnyernie, akik termékeikben használják a Linomot.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Egyre nagyobb fesztivált csapnak a gin körül
A gin nemcsak az egyik legnépszerűbb ital és longdrink alapanyag…
Tovább olvasom >Bioélelmiszerek a közétkeztetésben a IV. Magyar Gasztronómia Napján
2025. április 26-27-én tartják a IV. Magyar Gasztronómia Napját. A…
Tovább olvasom >IFFA 2025: A hús- és fehérjeipar vezető világvására
A frankfurti IFFA szakvásár a nemzetközi hús- és fehérjeipar legnagyobb…
Tovább olvasom >