Lekvárfőző üzem létesül Környén

Szerző: trademagazin Dátum: 2015. 06. 16. 11:13

Csak gyümölcsöt tartalmazó, ízesítő és tartósítószerek nélküli lekvárokat készítő üzem létesül a Komárom-Esztergom megyei Környén – tájékoztatta az üzem tulajdonosa az MTI-t.

Kiprich Zsolt elmondta, alapvetően hagyományos barack- és szilvalekvár gyártására készül, valamint szeretné meghonosítani a különleges ízeket, mint a rozmaringos málnalekvárt, vagy a fahéjjal ízesített cseresznyelekvárt.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

A termékkínálat másik részét az aszalt gyümölcsök, a szörpök, Indiából származó fűszeres, lekvárszerű készítmények és zöldség alapú szószok képezik. Az itt előállított ételeket kézműves termékek boltjaiban forgalmazzák, illetve hoteleknek értékesítik. A 15 éves vendéglátó-ipari tapasztalatokkal rendelkező tulajdonos elmondta, a szállodákban hiánycikk a jó minőségű, helyi élelmiszer.

A beruházás költsége meghaladja a 30 millió forintot, melyből a közel 18 millió forint a Darányi Ignác Terv forrásaiból származik. A tervek szerint a technológia tesztelése érdekében még idén megkezdik a próbafőzéseket, jövőre pedig teljes kapacitással működhet az üzem.

A számítások szerint évente 15 tonnánál több gyümölcsöt szereznek be a helyi termelőktől és közel tízezer üveg lekvárt készítenek. A közel háromszáz négyzetméteres üzemcsarnok mellé a jövőben 500 négyzetméteres hűtőházat terveznek, majd gyümölcslé előállításával bővítenék a termékek körét. (MTI)

Kapcsolódó cikkeink