Lekvárfőző üzem létesül Környén
Csak gyümölcsöt tartalmazó, ízesítő és tartósítószerek nélküli lekvárokat készítő üzem létesül a Komárom-Esztergom megyei Környén – tájékoztatta az üzem tulajdonosa az MTI-t.
Kiprich Zsolt elmondta, alapvetően hagyományos barack- és szilvalekvár gyártására készül, valamint szeretné meghonosítani a különleges ízeket, mint a rozmaringos málnalekvárt, vagy a fahéjjal ízesített cseresznyelekvárt.
A termékkínálat másik részét az aszalt gyümölcsök, a szörpök, Indiából származó fűszeres, lekvárszerű készítmények és zöldség alapú szószok képezik. Az itt előállított ételeket kézműves termékek boltjaiban forgalmazzák, illetve hoteleknek értékesítik. A 15 éves vendéglátó-ipari tapasztalatokkal rendelkező tulajdonos elmondta, a szállodákban hiánycikk a jó minőségű, helyi élelmiszer.
A beruházás költsége meghaladja a 30 millió forintot, melyből a közel 18 millió forint a Darányi Ignác Terv forrásaiból származik. A tervek szerint a technológia tesztelése érdekében még idén megkezdik a próbafőzéseket, jövőre pedig teljes kapacitással működhet az üzem.
A számítások szerint évente 15 tonnánál több gyümölcsöt szereznek be a helyi termelőktől és közel tízezer üveg lekvárt készítenek. A közel háromszáz négyzetméteres üzemcsarnok mellé a jövőben 500 négyzetméteres hűtőházat terveznek, majd gyümölcslé előállításával bővítenék a termékek körét. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
70 millió dollárt költ a beszállítói hálózat fejlesztésére a SHEIN 2028-ig
A vállalat 7,5 millió dollárt dél-kínai üzemek modernizálására költött. 70…
Tovább olvasom >Az élelmiszeripar értékesítési árai 6,1 százalékkal emelkedtek
2025 februárjában az ipari termelői árak átlagosan 8,2 százalékkal meghaladták…
Tovább olvasom >Együttműködik a Juh és Kecske Ágazati Szakmaközi Szervezettel a K&H
Stratégiai együttműködési megállapodást írt alá a K&H Bank a Juh…
Tovább olvasom >További cikkeink
Flórián László irányítja áprilistól a Praktikert
Új ügyvezető igazgató irányítja 2025. áprilisától a magyar tulajdonú, országos…
Tovább olvasom >Nem áprilisi tréfa: Ezt a különlegességet kóstolhatod meg a hazai McDonald’s-ban
A social média világában szinte naponta tűnnek fel újabb és…
Tovább olvasom >Egy igazán erős húsvét lehet az idei az Univer új termékével
A merész ínyenceknek kedvez az Univer legújabb, limitált kiadású termékével.…
Tovább olvasom >