Lekvárfőző üzem létesül Környén
Csak gyümölcsöt tartalmazó, ízesítő és tartósítószerek nélküli lekvárokat készítő üzem létesül a Komárom-Esztergom megyei Környén – tájékoztatta az üzem tulajdonosa az MTI-t.
Kiprich Zsolt elmondta, alapvetően hagyományos barack- és szilvalekvár gyártására készül, valamint szeretné meghonosítani a különleges ízeket, mint a rozmaringos málnalekvárt, vagy a fahéjjal ízesített cseresznyelekvárt.
A termékkínálat másik részét az aszalt gyümölcsök, a szörpök, Indiából származó fűszeres, lekvárszerű készítmények és zöldség alapú szószok képezik. Az itt előállított ételeket kézműves termékek boltjaiban forgalmazzák, illetve hoteleknek értékesítik. A 15 éves vendéglátó-ipari tapasztalatokkal rendelkező tulajdonos elmondta, a szállodákban hiánycikk a jó minőségű, helyi élelmiszer.
A beruházás költsége meghaladja a 30 millió forintot, melyből a közel 18 millió forint a Darányi Ignác Terv forrásaiból származik. A tervek szerint a technológia tesztelése érdekében még idén megkezdik a próbafőzéseket, jövőre pedig teljes kapacitással működhet az üzem.
A számítások szerint évente 15 tonnánál több gyümölcsöt szereznek be a helyi termelőktől és közel tízezer üveg lekvárt készítenek. A közel háromszáz négyzetméteres üzemcsarnok mellé a jövőben 500 négyzetméteres hűtőházat terveznek, majd gyümölcslé előállításával bővítenék a termékek körét. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
Csaknem 100 milliárd forintból fejlődhet tovább az élelmiszeripar
Megszülettek az első támogatói döntések a komplex élelmiszeripari fejlesztések kapcsán,…
Tovább olvasom >Csaknem 100 milliárd forintból fejlődhet tovább az élelmiszeripar
Megszülettek az első támogatói döntések a komplex élelmiszeripari fejlesztések kapcsán,…
Tovább olvasom >Kivárás van – bizalom kevésbé
Makrogazdasági kitekintés az Egyensúly Intézet I. negyedéves elemzésében Lassuló GDP-növekedés,…
Tovább olvasom >További cikkeink
Indul a nyár legmenőbb sörös játéka Budapesten
Hat ikonikus budapesti söröző, 42 sörcsapjának kisüzemi specialitásait kínálja kóstolásra…
Tovább olvasom >Gourmet kaland útközben is: megújult az OMV VIVA nyári gasztrokínálata
A nyár nemcsak a szabadságról és a napsütésről szól, hanem…
Tovább olvasom >Visszavonulót fúj a Wizz Air: kivonul Abu-Dzabiból, leállítja közel-keleti járatait
Drasztikus döntést jelentett be a Wizz Air: 2025. szeptember 1-jétől…
Tovább olvasom >