Legtöbbször a hipermarketekben fizetünk bankkártyával

Szerző: trademagazin Dátum: 2011. 04. 28. 13:05

Folytatódik az elektronikus fizetés térnyerése a magyar bankkártya birtokosok körében, egyre többen használják rendszeresen vásárlásra a bankkártyájukat, és növekszik a külföldi és az internetes kártyás fizetések aránya is – közölte a MasterCard csütörtökön az MTI-vel a bankkártya-használati kutatás megállapítását.

A MasterCard Europe bankkártya használati szokásokat vizsgáló kutatásából kiderül, hogy megkérdezettek 93 százalékának van legalább egy bankkártyája, másfél év alatt 5 százalékkal nőtt a rendszeres vásárlók száma, a válaszadók 80 százaléka havonta legalább egyszer fizet kártyával.


A nemzetközi kártyatársaság kutatása szerint Magyarországon csökkent azok aránya, akik csupán készpénzfelvételre használják a kártyájukat. Legtöbbször továbbra is a hipermarketekben fizetnek bankkártyával, de a válaszadók fele a kisebb élelmiszer áruházakban is az elektronikus fizetést választja. Népszerűek a benzinkutak, a gyógyszertárak, a ruházati boltok, drogériák és a könyvesboltok kártyás termináljai is.

A kutatás szerint a fodrász- és kozmetikai szalonokban lenne leginkább tere a bankkártyás fizetés fejlődésének. Ezekben az üzletekben fordul meg ugyanis a legtöbb bankkártya birtokos anélkül, hogy használná a bankkártyáját – mutat rá a MarsterCard. Nemcsics Róbert, a MasterCard kártyaelfogadásért felelős regionális vezetője a közleményben hangsúlyozza: a bankkártya-elfogadó terminálok technológiai fejlesztésének köszönhetően az elmúlt években jelentősen nőtt a bankkártyás fizetés sebessége – írja a ProfitLine.hu.

Kapcsolódó cikkeink