Légteleníthető dekantáló edény
Mintha kiment volna a divatból a felszolgált vörösborok dekantálása! Legtöbbször nem a hozzáértés hiánya, vagy az igénytelenség miatt fosztjuk meg a vendéget a látványos rituálétól – egyszerűen keveseknek van ma ideje arra, hogy megvárja a bor szakszerű szellőztetését. Talán ez az oka annak, hogy az üveggel foglalkozó iparművészek és termékfejlesztők ma nem elsősorban az edény formájának változtatásában keresik az előrelépés lehetőségét, hanem „hasznosabbá” próbálják tenni azt. A fogyasztói igények megváltoztatásához való alkalmazkodás eredményeképpen a közelmúltban számos, az ital lélegeztetését meggyorsító látványos eszköz került az üzletekbe.
Idén tavasszal a dekantáló edények új nemzedékének első képviselője is a piacra került: a Metrokane Vacuum Decanter a borkezelés egy másik problémáját is megoldja. Az ólommentes kristályból készült elegáns kancsó zárófedele vákuumpumpával van ellátva – az üvegben maradt levegőt enyhe pumpálással távolíthatjuk el, egy kijelző mutatójának segítségével ellenőrizve a végeredményt. A dekantálóban maradt ital így nem oxidálódhat, és ésszerű ideig minőségromlás nélkül őrizhető. Az eszközhöz praktikus kiegészítők is kaphatók, például acéltölcsér és bele illeszthető acélszűrő az üledékanyagok felfogására. A V1-nek nevezett termék ára ma 55 USD, azaz úgy 12 ezer forint.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
MSZÉSZ: Április 8-ig lehet kitölteni a HOTREC kérdőívet
A HOTREC (európai tagországok szállodai és éttermi szövetségeinek ernyőszervezete) felmérést…
Tovább olvasom >Megint egy Walmart-csokor! – A nap képe
Az amerikai üzletláncból származó „szokásos” képsorozatunk természetesen most sem Walmart-specifikus,…
Tovább olvasom >Fagylalt(kiszerelés?) – A nap videója
Kis fantáziával könnyű elképzelni, hogy így a pultosból is költő…
Tovább olvasom >