Leginkább a hagyományos márkák és az olcsó sörök fogytak
A magyarországi sörfogyasztás évek óta stabilnak mondható: megközelítőleg 82 liter/fő körüli, de az előző évhez képest 16%-al nőtt az alkoholmentes sörök eladása.A közterhek, az energia- és
anyagköltségek növekedése ellenére
2007-ben a Magyar Sörgyártók Szövetségének
tagjai 4,7 százalékkal emelték termelésüket,
a növekedés több mint a fele exportból
származott. A 2007-ben hazánkban értékesített
7335 ezer hektoliter sör több mint a fele (52%) továbbra
is a közkedvelt hagyományos sörmárkákból
került ki, növekedés az alacsony árú
söröknél tapasztalható.
Az értékesítés
üteménél gyorsabban emelkednek a söripar
anyag jellegű költségei: a mezőgazdasági
termékek árai radikálisan, de csaknem 20
százalékkal többet fordított a söripar
csomagolóanyagokra, két és félszer többet
vegyipari termékekre és 15 százalékkal
többet energiára.
2008-ban folytatódnak a
Magyar Sörgyártók Szövetségének
társadalmi szerepvállalással kapcsolatos
kampányai. Az idei, kibővített JÓFEJ-kampány
már elindult, és június 15-én ismét
megrendezik a sörkultúra Szent Arnold napját.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
GKI: Romló bizalmi indexek és gazdasági kilátások Magyarországon
Novemberben mind az üzleti szféra, mind a fogyasztók pesszimistábbá váltak…
Tovább olvasom >Negyvenhét éves csúcsot döntött az arabica kávé ára
Az arabica kávé határidős jegyzése 47 éve nem látott szintre,…
Tovább olvasom >A piaci egyensúly biztosítására törekszik majd az új fogyasztóvédelmi hatóság
A január 1-jén felálló Nemzeti Kereskedelmi és Fogyasztóvédelmi Hatóság (NKFH)…
Tovább olvasom >