Leginkább a hagyományos márkák és az olcsó sörök fogytak
A magyarországi sörfogyasztás évek óta stabilnak mondható: megközelítőleg 82 liter/fő körüli, de az előző évhez képest 16%-al nőtt az alkoholmentes sörök eladása.A közterhek, az energia- és
anyagköltségek növekedése ellenére
2007-ben a Magyar Sörgyártók Szövetségének
tagjai 4,7 százalékkal emelték termelésüket,
a növekedés több mint a fele exportból
származott. A 2007-ben hazánkban értékesített
7335 ezer hektoliter sör több mint a fele (52%) továbbra
is a közkedvelt hagyományos sörmárkákból
került ki, növekedés az alacsony árú
söröknél tapasztalható.
Az értékesítés
üteménél gyorsabban emelkednek a söripar
anyag jellegű költségei: a mezőgazdasági
termékek árai radikálisan, de csaknem 20
százalékkal többet fordított a söripar
csomagolóanyagokra, két és félszer többet
vegyipari termékekre és 15 százalékkal
többet energiára.
2008-ban folytatódnak a
Magyar Sörgyártók Szövetségének
társadalmi szerepvállalással kapcsolatos
kampányai. Az idei, kibővített JÓFEJ-kampány
már elindult, és június 15-én ismét
megrendezik a sörkultúra Szent Arnold napját.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
OKSZ: az árrésstop elérte a kívánt hatást, ki lehet vezetni
Az árrésstopban érintett élelmiszerek átlagos kosárértéke egyértelműen csökkent a rendelkezés…
Tovább olvasom >Éleződő vámháború és új piacok keresése: szorult helyzetbe került az európai élelmiszerexport
Az amerikai büntetővámok bejelentése és a kereskedelmi feszültségek fokozódása új…
Tovább olvasom >Megnövelten hőálló PET-csomagolóanyagot fejlesztett a Pro Form Kft. és a Műegyetem
Közösen fejlesztett megnövelt hőállóságú PET-csomagolóanyagot a Pro-Form Ipari és Kereskedelmi…
Tovább olvasom >