Leégett a salgótarjáni csokoládégyár – oda a mikulási és karácsonyi készlet

Szerző: trademagazin Dátum: 2011. 10. 14. 23:38

A többi között a teljes mikulási és karácsonyi csokoládékészlet odaveszett, amikor leégett a gyártó üzem péntekről szombatra virradó éjszaka Salgótarjánban; személyi sérülés nem történt – tájékoztatta a katasztrófavédelem szombat reggel az MTI-t.

MTI Fotó: Komka Péter

Az összesen 1800 négyzetméter alapterületű üzem-, raktár- és irodaépületek oltását szombaton kora reggelre fejezték be a tűzoltók, de az újragyulladást akadályozó utómunkálatok még szombaton délelőtt is tartanak – közölte a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság sajtóügyeletese.
A lángok fellobbanásakor az üzemben három személy tartózkodott, ám ők még időben ki tudtak menekülni az épületből – tette hozzá Noskó Zsolt.
Mint elmondta: a katasztrófavédelem ügyelete este 10 óra után kapta a riasztást arról, hogy lángol a Lívia Csokoládégyártó Kft. salgótarjáni üzeme. Az ötös skálán négyes fokozatúvá minősített tűzesethez a salgótarjáni és a balassagyarmati tűzoltók mellett a szomszédos megyékből is kivonultak egységek, így a hatvani, a gyöngyösi és az ózdi tűzoltók is, csaknem nyolcvanan.
A csokoládégyár ugyan egy lakótelep kellős közepén található, ám az épület elhelyezkedése olyan, hogy a tűz nem fenyegette a környező négyemeletes lakóházakat – fűzte hozzá.
A tűzvizsgálat és a kárfelmérés az utómunkálatok befejezése után kezdődhet meg, azonban az már látszik, hogy a kárérték elérheti a több tízmillió forintot is, ugyanis odaveszett a teljes raktárkészlet. A tanúkat és a gyár tulajdonosát már meghallgatták – mondta a referens. (MTI)

Kapcsolódó cikkeink