Leállította működését az Infarm Koppenhágában

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2023. 05. 18. 09:32

A vertikális gazdálkodást folytató Infarm leállította működését a dániai Koppenhágában. A lépést korábban az Egyesült Királyságban, Franciaországban, Hollandiában, Japánban és a németországi Frankfurtban működő üzemek bezárása előzte meg.

A németországi székhelyű vertikális gazdálkodást folytató startup állítása szerint olyan piacokra kíván összpontosítani, amelyeken 2023-ban egyértelmű a nyereségességhez vezető út.

Az Infarm 2022 novemberében közölte, hogy elbocsátja alkalmazottainak „több mint felét”, és leépíti tevékenységét. A vállalat vezetőinek e-mailje az „eszkalálódó energiaárakat és a nehéz pénzügyi piacokat” említette az általános „stratégiaváltás” mozgatórugójaként.

Koppenhága egyike a stratégiaváltás által érintett számos piacnak, miután 2023 februárjában az Egyesült Királyságban, Franciaországban, Hollandiában és Japánban, valamint április 6-án a németországi Frankfurtban is leállította a vállalat működését. A konszolidálandó piacok listáján a kanadai Toronto is szerepel, bár az Infarm legutóbbi közlése szerint „továbbra sem érintett”.

„Alkalmazkodnunk kell ambiciózus növekedési céljainkhoz és növelnünk kell hatékonyságunkat, hogy nyereségessé tegyük üzletünket, és folytassuk utunkat hosszú távú küldetésünk felé” – írták a vállalat vezetői az alkalmazottaknak küldött e-mailben.

Az Infarm szóvivője az AFN-nek elmondta, hogy a vállalat a jövőre vonatkozó általános stratégiájának frissítésén dolgozik, amelynek részletei hamarosan elkészülnek.

Agfundernews

Kapcsolódó cikkeink