Leállítja az étel házhozszállítást az Uber Olaszországban, és kivonul Izraelből

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2023. 06. 19. 09:19

Az Uber közölte, hogy bezárja étel-házhozszállítási üzletágát Olaszországban, és kivonul Izraelből, ahol nem tudott elegendő piaci részesedést szerezni.

A lépések „összhangban állnak törekvéseinkkel, miszerint olyan piacokra összpontosítunk, ahol lehetőségünk van a fenntartható növekedésre” – mondta el a vállalat szóvivője.

Dara Khosrowshahi vezérigazgató elmondta, hogy az Uber csak olyan piacokon fog befektetni, ahol a legnagyobb vagy második legnagyobb szereplő lehet.

Az Uber az olaszországi ételkiszállításban a Just Eat és a Glovo, míg Izraelben a taxi- és privát autó bérleti piacon a Gett Taxi és a Yango mögött áll.

A házhoz szállítási szolgáltatást önfoglalkoztató vállalkozókra támaszkodva végző cég állítása szerint Olaszországban mintegy 50 Uber-alkalmazottat és több ezer nem alkalmazotti státuszú futárt és éttermet érint a lépés. A cég közölte, hogy mobilitási szolgáltatásának bővítését ott folytatja, ahol az IT taxival dolgozik együtt.

A vállalat legnagyobb európai piacai Nagy-Britannia, Franciaország, Spanyolország és Németország.

Az Uber elmondása szerint nagy népszerűségnek örvend az európai taxisok körében, akik saját tevékenységük kiegészítésére az Uber-alkalmazást használják.

Reuters

Kapcsolódó cikkeink