Leállítja az étel házhozszállítást az Uber Olaszországban, és kivonul Izraelből
Az Uber közölte, hogy bezárja étel-házhozszállítási üzletágát Olaszországban, és kivonul Izraelből, ahol nem tudott elegendő piaci részesedést szerezni.
A lépések „összhangban állnak törekvéseinkkel, miszerint olyan piacokra összpontosítunk, ahol lehetőségünk van a fenntartható növekedésre” – mondta el a vállalat szóvivője.
Dara Khosrowshahi vezérigazgató elmondta, hogy az Uber csak olyan piacokon fog befektetni, ahol a legnagyobb vagy második legnagyobb szereplő lehet.
Az Uber az olaszországi ételkiszállításban a Just Eat és a Glovo, míg Izraelben a taxi- és privát autó bérleti piacon a Gett Taxi és a Yango mögött áll.
A házhoz szállítási szolgáltatást önfoglalkoztató vállalkozókra támaszkodva végző cég állítása szerint Olaszországban mintegy 50 Uber-alkalmazottat és több ezer nem alkalmazotti státuszú futárt és éttermet érint a lépés. A cég közölte, hogy mobilitási szolgáltatásának bővítését ott folytatja, ahol az IT taxival dolgozik együtt.
A vállalat legnagyobb európai piacai Nagy-Britannia, Franciaország, Spanyolország és Németország.
Az Uber elmondása szerint nagy népszerűségnek örvend az európai taxisok körében, akik saját tevékenységük kiegészítésére az Uber-alkalmazást használják.
Kapcsolódó cikkeink
A növényi alapú jövőért felhagy a hústermékgyártással a Gruppo Tonazzo
Az olasz Gruppo Tonazzo bejelentette, hogy az év végéig felhagy…
Tovább olvasom >Megveszi a Wonder a Grubhubot
650 millió dollárért vásárolja meg a Wonder a Grubhubot a…
Tovább olvasom >Az ezüst korosztálynak szóló saját márkát vezetett be a Penny Olaszországban
November 7-től jelenik meg a Penny Italia üzleteiben a diszkont…
Tovább olvasom >További cikkeink
Miért dugulnak be sorra a csomagautomata szolgáltatók? Ez az adat rámutat az okokra
Egyre népszerűbbek a csomagautomaták: idén már a webshopok közel háromnegyede…
Tovább olvasom >30%-kal kevesebb anyaghasználat már megoldás lenne a klímaválságra
A körforgásos gazdaság globális szükségszerűség: túlmutat a földrajzi határokon, és…
Tovább olvasom >Fenntarthatóság és egészség: a növényi alapú tejtermékek térhódítása Magyarországon
Az elmúlt években a növényi alapú tejtermék-alternatívák nemcsak globálisan, hanem…
Tovább olvasom >