Lealkudtuk.hu – Kevesebben nyaraltak az idén, mint ahányan tervezték

Szerző: trademagazin Dátum: 2012. 10. 16. 10:22

A nyár elején készített felmérés szerint a lakosság több mint 80 százaléka tervezett nyaralást ebben az évben, végül alig 69 százalékuk jutott el valóban üdülni – közölte a Lealkudtuk.hu legfrissebb felmérésének megállapítását.

A 2.200 fő válaszaiból készült felmérés szerint a nem nyaralók 60 százaléka a pénzhiányt jelölte meg fő okként, míg 27 százaléknak nem volt ideje pihenni.

Saját, vagy ismerőse nyaralójában pihent a megkérdezettek 16 százaléka, a fennmaradó többség viszont fizetett a szállásért: az utóbbiak csaknem kétharmada az interneten intézte a pihenését, minden hetedik válaszadó ment csupán el személyesen az utazási irodába.

Orova Balázs, a kedvezményes ajánlatokat kínáló Lealkudtuk.hu-t is üzemeltető allegroup.hu Kft. üzletágvezetője a cég közleményében kiemelte, hogy a megkérdezettek harmada többet költött, mint amennyit előzetesen kalkulált. A válaszadók 14 százaléka mondta azt, hogy kevesebbet költött a tervezettnél.

A nyaralás során a megkérdezettek 60 százaléka vett ajándékot is, ilyen célra átlagban 3.600 forintot költöttek a válaszadók. (MTI)

Kapcsolódó cikkeink