Lealkudtuk.hu: a válság ellenére többet költünk wellness-hétvégékre

Szerző: trademagazin Dátum: 2013. 01. 24. 10:42

Bár az akciógyűjtős oldalak által kínált utazások esetében a nyár számít csúcsszezonnak, decemberben 30 százalékkal több két vendégéjszakás üdülést vásároltak a felhasználók, mint egy évvel korábban – derült ki a Lealkudtuk.hu akciós kínálatokat nyújtó oldal felméréséből. Ezzel együtt néhány ezer forinttal nőtt az egy utazásra fordított összeg is, az utolsó hónapban átlag 28 ezer forintot fizettek a pihenni vágyó felhasználók egy útra.

Az év utolsó hónapjában sokan örültek a korábbinál jobban elosztható pihenőnapoknak, így talán nem is meglepő, hogy az ünnepek alatt ezt a szokásosnál is többen használták ki: a Lealkudtuk.hu felmérése szerint 30 százalékkal többen vásároltak akciós utazást, mint egy évvel korábban. A tavalyi egész évet tekintve a növekedés csaknem eléri az 50 százalékot, sőt az igazi csúcsszezonban, azaz nyáron, kétszer annyian keresték az akciós üdüléseket, mint az azt megelőző évben.

„A kétnapos üdülések, wellness-hétvégék vonzereje éppen az akciós kínálatokban rejlik, ugyanakkor érdekes tény, hogy a válság ellenére is nőtt az egy utazásra fordított összeg” – mondta Orova Balázs, a Lealkudtuk.hu-t is üzemeltető allegroup.hu Kft. B2C üzletágvezetője. „Felméréseink szerint most decemberben átlagosan 28 ezer forint körüli összeget fizettek a felhasználók egy-egy útért, amely azonban még így is 30-40 százalékkal kevesebb, mint egy normál foglalás.”

Az elmúlt időszakban elkezdtek átalakulni a vásárlói szokások a fizetés terén is. A Lealkudtuk.hu-n decemberben vezették be a PayU internetes fizetést, amelynek megbízhatósága és egyszerűsége máris bizonyított: a decemberi vásárlások több mint 20 százalékát már így intézték a felhasználók. Emellett, ugyancsak az üdülések több mint 20 százalékát fizették a felhasználók SZÉP-kártyával, így mostanra az akciós utazások felét az utóbbi két megoldással egyenlítik ki a felhasználók.

A kétnapos üdülések mellett ugyancsak népszerűek az egynapos kirándulások is, mint például karácsony előtt a bécsi, és a pozsonyi advent, vagy éppen a most februári mohácsi busójárás. Ma már négyszer többen vásárolnak ilyen egynapos kirándulásokat, mint tették ezt egy évvel ezelőtt, és ezek ára átlagosan 8-10 ezer forint – derült ki a Lealkudtuk.hu felméréséből.

Kapcsolódó cikkeink