Lázár, Fazekas és Czerván is a mezőgazdasági bizottság tagjai lesznek

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2018. 05. 10. 11:18

Lázár János és Fazekas Sándor leköszönő miniszterek is tagjai lesznek a parlament mezőgazdasági bizottságának az új országgyűlési ciklusban – írja az agrarszektor.hu. Czerván György, az agrártárca távozó államtitkára pedig alelnökként csatlakozik a testülethez. A grémiumban hét fideszes és négy ellenzéki képviselő foglal majd helyet. A bizottságba az ellenzéki pártok körül csak a Jobbik és az LMP delegál tagot.

„Nagyágyúk” vesznek majd részt az új parlament mezőgazdasági bizottságának munkájában. Az agrárszektor.hu információi szerint e testületben foglal majd helyet Lázár János eddigi Miniszterelnökséget vezető miniszter és Fazekas Sándor távozó földművelésügyi miniszter is. Szintén a testület tagja lesz Czerván György leköszönő földművelésügyi államtitkár, aki egyben a grémium egyik alelnöki posztját is betölti.

A bizottságba hét kormánypárti és négy ellenzéki képviselő kap majd helyet. A KDNP nem delegál tagot, így mind a hét kormánypárti képviselőt a Fidesz adja. A testület elnöke ismét Font Sándor lesz, és Lázár János, Fazekas Sándor és Czerván György mellett fideszes képviselőként helyet kap benne Győrffy Balázs, Pócs János és Dankó Béla is.

A négy ellenzéki mandátumból három a jobbiké, egy az LMP-é lesz. A Jobbik Magyar Zoltánt, Apáti Istvánt és Steinmetz Ádámot, az LMP Gémesi Györgyöt delegálja. Érdekesség, hogy a DK, az MSZP és a Párbeszéd nem küld tagot a testületbe.

A bizottság három alelnökkel működik majd. Czerván György mellett Győrffy Balázs és Magyar Zoltán is a grémium alelnöke lesz. (agrarszektor.hu)

Kapcsolódó cikkeink