Lázár: A hamburgeresek mégsem ússzák meg?

Szerző: trademagazin Dátum: 2011. 07. 11. 15:17

Még a héten az Országgyűlés elé terjeszti a gyorséttermi hálózatok élelmiszer-kereskedésére, valamint étel-előállítási és -árusítási körülményeire vonatkozó javaslatát a Fidesz frakcióvezetője. Lázár János ezt hétfői sajtótájékoztatóján közölte, ahol szólt arról is, hogy a tervek szerint december 15-ig döntene a Ház a választójogi reformról.

A politikus a gyorséttermeket érintő indítványával kapcsolatban úgy fogalmazott, “a hamburgeresek szoktak örülni, hogy megúszták”, azonban – mint folytatta – kedden találkozik a képviselőikkel, és még a héten benyújtja a javaslatát, amelyről korábban egyebek mellett azt mondta, hogy a gyorséttermek gyermekeknek szóló kínálata reklámozásában “különös figyelmet kellene fordítani” például a kalóriamennyiségre, a cukorszintre, a zsírösszetételre.

Bizonyos kedvezmények pedig csak akkor lehetnének elérhetők, csak akkor járhatna valamilyen ajándék, játék a gyermek számára, ha a menü megfelel az egészséges táplálkozás kritériumainak.


A már a Ház előtt fekvő, az úgynevezett chipsadóról szóló javaslattal összefüggésben közölte, támogatják Ágh Péter (Fidesz) azon zárószavazás előtti módosító javaslatát, amely az ételízesítőre kivetendő adó mértékét 500 forintról 200-ra csökkentené – közli az MTI.

Kapcsolódó cikkeink