Lay’s mosoly kampány újratöltve

Szerző: Kátai Ildikó Dátum: 2020. 09. 14. 11:04

Harmadszor tér vissza az amerikai piacra a „mosolygó chipses zacskó”. Idén az aktualitást a maszkos, boldogtalan arcok ellensúlyozása jelenti.

Lay's 30 mosoly

A Marketing Dive közleménye szerint 70 féle zacskó dizájnon 30 különleges ember mosolya jelenik meg. Olyan hétköznapi hősök mosolya, akik a mindennapokban segítik mikrokörnyezetük, közösségük jobbá tételét, többek közt a hontalanok, éhezők, egészségügyi ellátást nélkülözők számára.

Story telling QR kóddal

A PepsiCo Frito-Lay divíziója a Lay’s „Mosoly” kampány harmadik évadával jelentkezik. A snack márka így nagyobb érzelmi hatást gyakorolhat azokra a fogyasztókra, akik újra örömet keresnek az életükben, a maszkok gátolta összemosolygás hiánya ellenére. Kicsit felejteni szeretnék az aggasztó körülményeket, a világjárványt, a gazdasági zűrzavart, a természeti katasztrófákat és a társadalmi nyugtalanságot.

A Mosoly kampány tavaly is nagy sikert aratott. Akkor a Lay’s QR-kódokat nyomtatott a chipses zacskókra, ezeket beolvasva a fogyasztók többet megtudhattak a mosolyok mögött húzódó személyekről. Több mint 71 000 ember szkennelte a kódokat, ami azt jelzi, hogy a fogyasztókat érdekelték ezek a történetek.

Selfiekből lett profi grafika

Az idei előkészítést a koronavírus átírta, de a marketingesek gyorsan reagáltak. Ahelyett, hogy márciusban professzionális fotózásra Dallasba vitték volna a kiválasztott “Everyday Smilers” (Mindennapi Mosolygók) jelölteket, arra kérték őket, hogy az otthonukban készítsenek selfiet magukról. Természetesen a részletekről hosszas tájékoztatót kaptak, hogy tudják a célnak legmegfelelőbb fotókat elkészíteni és hogyan küldjék el elektronikusan a Lay’s számára. A Lay’s grafikusai a CGI (computer-generated imagery) technológia segítségével nyomdakész állományokat varázsoltak az amatőr selfiekből, így tökéletes minőségben készülhetett el az új csomagolás.

A “Mosolyog” kampány részeként a Frito-Lay korlátozott ideig újból bevezette három, rajongók által kedvelt, limitált chips ízét: Fried Pickles with Ranch(sült savanyú uborkás Ranch öntetes), Kettle Cooked Beer Cheese (főtt sörsajtos)és Hot Sauce (csípős szószos).

Lay's 3 limitált íz

Mosoly hadművelet

A Lay’s nem csak a mosolygó zacskókkal akarja felvidámítani az embereket. A kampány célja az is, hogy akár egymillió dollárt gyűjtsön a „Mosoly hadművelet” (Smile Operation) nevű orvosi jótékonysági szervezet számára, amely világszerte sebészeti ellátást nyújt az ajakhasadékkal (nyúlszájjal) születettek számára. A Lay’s így is kimutatja, mennyire elkötelezett a helyi közösségek megsegítésére és ez az üzenet a pandémiában tovább fokozódott.

Komplementer kategóriák

A Frito-Lay snack-részlege az utóbbi hónapokban  erőteljes, 6%-os növekedést tapasztalt, mivel több fogyasztó eszik otthon, ahelyett, hogy étterembe menne, vagy az irodában, iskolában ebédelne Jól jött ez az anyavállalatnak, ugyanis a PepsiCo ital kategóriában 3,1% -os bevétel csökkenésről számolt be a második negyedévben az egy évvel korábbihoz képest. Az üdítőital-értékesítés megszenvedte az éttermek, filmszínházak és sportstadionok bezárását.  A snack-mini-boom arra késztette a PepsiCo-t, hogy két közvetlen fogyasztói (DTC) weboldalt is elindítson, amelyekről házhoz szállítással rendelhetnek Pepsi és Lay’s termékeket. Az egyik a  Snacks.com több mint 100 Frito-Lay terméket kínál, köztük a Lay’s, a Tostitos, a Cheetos és a Ruffles márkákat, valamint mártogatósokat, kekszet és dióféléket is.

PEPSICO márkák

Címkék: , , ,

Kapcsolódó cikkeink