Lassul a felszámolások növekedése

Szerző: trademagazin Dátum: 2010. 04. 08. 00:01

Továbbra is nehéz helyzetben vannak a vállalkozások, igaz, a felszámolások növekedése lassul – derül ki az Opten céginformációs szolgáltató adataiból.

Az idei első negyedévben folytatódott a felszámolások számának növekedése a kkv-szektorban: januártól márciusig 3947 cég ellen indítottak eljárást a hitelezők. A bedőlt cégek száma 2009 azonos időszakához képest 3,3 százalékkal (129-cel) emelkedett. Akkor ugyanis 3818 céget vontak felszámolás alá. Ez a növekedési ütem jelentősen elmarad az egy évvel korábbi 31,8 százalékos emelkedéstől.
Márciusban az előző év hasonló időszakához képest emelkedett a felszámolási eljárás alá vont vállalkozások száma: 1356 esetben indítottak eljárást a hitelezők, szemben az egy évvel korábbi 1342-vel, így a növekedés üteme valamivel meghaladja az 1 százalékot. „Februárhoz képest is több cég ment tönkre márciusban, így nemhogy enyhültek volna a válság hatásai, hanem épp ellenkezőleg, továbbra sincs okunk a bizakodásra" – értékelt Csorbai Hajnalka, az Opten stratégiai igazgatója – írja a Piac & Profit.


Kapcsolódó cikkeink