Lassan megkezdődik a helyosztás a HOVENTA-ra

Szerző: trademagazin Dátum: 2011. 06. 03. 11:18

Az idei évben 30. alkalommal kerül megrendezésre a HOVENTA Nemzetközi szálloda- vendéglátóipari és gasztrotechnikai szakkiállítás a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontban október 11-14. között.
A szervező HUNGEXPO Zrt. júniusban megkezdi a helyosztást: az addig bejelentkezett cégek tehát a legjobb helyek közül választhatnak. A tavalyi kiállítók jelentős része már jelezte részvételi szándékát. Aki még nem tette meg, érdemes még most dönteni a részvételről.

BOCUSE D’OR HUNGARY SELECTION

A 2011-es HOVENTA ismét számos újdonsággal várja a kiállítókat, látogatókat egyaránt. A tavalyi – sikeresnek bizonyult – irányvonalat tovább folytatva az idei évben még színvonalasabb, látványosabb kísérőprogramot terveznek.

Külön kiemelkedik ezek közül a BOCUSE D’OR HUNGARY SELECTION melegkonyhás, csúcsgasztronómiai szakácsverseny döntője, melynek győztese részt vehet majd 2012 márciusában, Brüsszelben megrendezésre kerülő Bocuse d’Or Europe versenyen, hazánkat képviselve.

KONFERENCIÁK A FEJLŐDÉSÉRT

A szakmai fejlődést, a trendek bemutatását célzó szakmai kísérőesemények elmaradhatatlan részét képezik a HOVENTA-nak. A tervek között szerepelnek ismét tematikus napok is: lesz Élelmezésvezetők Napja, Szállodaszövetség Napja, Bisztrók Napja. A tematikus, célközönségnek szóló előadások, kerekasztal beszélgetések, workshopok mind a vendéglátóipari, mind a szállodaipari szakma továbblépését segíthetik.

BEMUTATÓK, VERSENYEK – A VENDÉGLÁTÁS SZÍNE-JAVA
Az elméleti tudáson túl, a gyakorlat is fontos szerepet kap a HOVENTA szakkiállításon. Számos bemutató színesíti a programot, melyek a látványon túl interaktív konzultációt, tapasztalatcserét is jelentenek, megismertetve új eljárásokat, technikákat, trendeket.

A tervek között az alábbi programok szerepelnek:
Bármixer és pálinka koktél bajnokság
Neves, nemzetközi chefek bemutatkozása, főzőshow
Barista bemutató
Italok világa: bor/pezsgő/ pálinka sziget előadásokkal, bemutatókkal, kóstolóval
Gasztro sziget (prémium minőségű hazai és külföldi alapanyagok, Hungarikumok, őstermelői kínálat) – kóstolókkal, bemutatókkal
Sörcsapoló bemutató kóstolóval
Ünnepi asztaldekorációs bemutató
Az Év Cukrásza, az Év Junior Cukrásza versenyek

Bővebb információ a kiállításról: www.hungexpo.hu/hoventa

Kapcsolódó cikkeink