Lakásprogram a Tescotól

Szerző: trademagazin Dátum: 2010. 04. 27. 00:00

Az angliai Tesco az élelmiszer és más fogyasztási cikkek kiskereskedelme, a banki- és biztosítási szolgáltatások és az utazásszervezés mellett lakossági ingatlanfejlesztésbe is belevágna, négy mini falu felépítésével.

A Tesco jelenlegi fejlesztési tervei között London déli, délkeleti és keleti részén négy – természetesen Tesco szupermarketekkel ellátott – kisebb falu méretű lakópark szerepel. A fejlesztési területek közül a legkisebbikben mintegy 400 lakás, a legnagyobbikban pedig körülbelül 1000 lakás kapna helyet – számol be a Times.
A szakértők kiemelik, hogy az áruházláncnak minden esélye megvan a sikerre, ugyanis a szektor mutatói éppen felívelőben vannak, az ingatlanárak számottevően emelkedtek az elmúlt egy évben Angliában. Emellett a Tesco roppant erős márka, és a már meglévő kiterjedt üzlethálózata jócskán leegyszerűsíti az új lakások értékesítését. Az otthonok építési munkálatainak és értékesítésüknek várhatóan a bankok szigorított hitelezési feltételi sem fognak gátat szabni, mivel a Tesco bankja révén már egy ideje jelzáloghiteleket is nyújt a lakosság számára az Egyesült Királyságban.
A hírek hallatán az aggódó hangok is megjelentek. Egyesek félnek attól, hogy a kereskedelmi mamut kezében túl nagy hatalom összpontosul azzal, hogy az élet minden területén befolyással van a fogyasztókra, és akár a kormányzati szerveknél is részletesebb adatokkal rendelkezhet vásárlóiról. A jövőben ugyanis könnyen előfordulhat, hogy valaki egy Tesco szupermarketben vásárolja meg az ugyanezen cég által épített lakását, melyhez a Tesco bankjától vesz fel jelzáloghitelt. Ezután pedig, ugyanennél a banknál igényelt hitelkártyájával a lakása melletti áruházból rendezi be új otthonát – írja a penzcentrum.hu.

Kapcsolódó cikkeink