Laboratóriumi tengeri élelmiszerekkel kísérletezik a Birds Eye és a BlueNalu
Az amerikai BlueNaluval együttműködésben kezdett új vállalkozásba Európa legnagyobb fagyasztottélelmiszer-gyártó csoportja, a Birds Eye. A vállalkozás keretében az óceánok lehalászása helyett laboratóriumi körülmények között, sejtekből előállított tengeri halakkal kísérletezik mindennemű genetikai módosítás nélkül. A Birds Eye-ban tulajdonos Nomad Foods bejelentése szerint célja, hogy sejtekből kitenyésztett tengeri élelmiszereket hozzon kereskedelmi forgalomba az egyre növekvő kereslet kielégítésére úgy, hogy közben támogatja a halállomány hosszú távú fenntarthatóságának ügyét.
Az Európában eddig egyedülálló társulás keretében a Nomad és a BlueNalu együttműködik a piackutatás és fogyasztói insightok felmérése, a szabályozói engedélyek beszerzéséhez szükséges feltételek feltárása és új európai üzleti és terméklehetőségek felkutatása során.
A fenti cikk a Trade magazin 2021/11. számában is megjelent.
Kapcsolódó cikkeink
ESG – a fenntarthatósági szabványokról jogi szemmel
2023 decembere óta számos jogszabály látott napvilágot az ESG-részletszabályokról, amelyben…
Tovább olvasom >Prémium legyen, de fenntartható is – a legifjabb generáció elvárásai
A kiskereskedelmi szereplők kénytelenek lesznek egyre nagyobb figyelmet fordítani fenntarthatósági…
Tovább olvasom >A laboratóriumban előállított műhús: a fenntartható élelmiszertermelés jövője vagy zsákutca?
Az elmúlt években egyre nagyobb figyelem irányul a laboratóriumban előállított…
Tovább olvasom >További cikkeink
ESG – a fenntarthatósági szabványokról jogi szemmel
2023 decembere óta számos jogszabály látott napvilágot az ESG-részletszabályokról, amelyben…
Tovább olvasom >Áttörést ért el a DairyX a tejmentes kazein előállításával
Jelentős előrelépést tett az izraeli DairyX Foods start-up a tejmentes…
Tovább olvasom >Mesterséges intelligenciával küzd a brit Co-op 40 millió fontnyi vesztesége ellen
A brit Co-op szupermarketlánc mesterséges intelligenciát (AI) alkalmaz a tolvajok…
Tovább olvasom >