Laboratóriumi tengeri élelmiszerekkel kísérletezik a Birds Eye és a BlueNalu
Az amerikai BlueNaluval együttműködésben kezdett új vállalkozásba Európa legnagyobb fagyasztottélelmiszer-gyártó csoportja, a Birds Eye. A vállalkozás keretében az óceánok lehalászása helyett laboratóriumi körülmények között, sejtekből előállított tengeri halakkal kísérletezik mindennemű genetikai módosítás nélkül. A Birds Eye-ban tulajdonos Nomad Foods bejelentése szerint célja, hogy sejtekből kitenyésztett tengeri élelmiszereket hozzon kereskedelmi forgalomba az egyre növekvő kereslet kielégítésére úgy, hogy közben támogatja a halállomány hosszú távú fenntarthatóságának ügyét.
Az Európában eddig egyedülálló társulás keretében a Nomad és a BlueNalu együttműködik a piackutatás és fogyasztói insightok felmérése, a szabályozói engedélyek beszerzéséhez szükséges feltételek feltárása és új európai üzleti és terméklehetőségek felkutatása során.
A fenti cikk a Trade magazin 2021/11. számában is megjelent.
Kapcsolódó cikkeink
Alumínium csillogás a márkaépítésben
Fenntarthatósággal kapcsolatos aktuális kérdéseket járták körbe a Magyar Marketing Szövetség…
Tovább olvasom >Uralja a zöld ipari ingatlanok piacát a HelloParks
A társaság összes csarnoka – Magyarországon egyedülálló módon – már…
Tovább olvasom >Újabb 1800 fával zöldít a Henkel és a 10 Millió Fa Alapítvány
Öt éve működik együtt a Henkel Magyarország és a 10…
Tovább olvasom >További cikkeink
Itthon csak importban fogy a bio – kitörési pont lehet a közétkeztetés
Bár a bioélelmiszerek hazai kiskereskedelmi forgalma dinamikusan nő, még mindig…
Tovább olvasom >Új lendületet kapna az egységes piac: uniós stratégia a kereskedelmi akadályok lebontására
Az Európai Bizottság új stratégiával frissítené fel az egységes piacot:…
Tovább olvasom >Nem a patikákon múlik – önkéntes árkorlátot kérne a kormány a gyógyszerpiaci szereplőktől
A kormány a nem támogatott gyógyszerek árának letörését tűzte ki…
Tovább olvasom >