Laboratóriumi tengeri élelmiszerekkel kísérletezik a Birds Eye és a BlueNalu
Az amerikai BlueNaluval együttműködésben kezdett új vállalkozásba Európa legnagyobb fagyasztottélelmiszer-gyártó csoportja, a Birds Eye. A vállalkozás keretében az óceánok lehalászása helyett laboratóriumi körülmények között, sejtekből előállított tengeri halakkal kísérletezik mindennemű genetikai módosítás nélkül. A Birds Eye-ban tulajdonos Nomad Foods bejelentése szerint célja, hogy sejtekből kitenyésztett tengeri élelmiszereket hozzon kereskedelmi forgalomba az egyre növekvő kereslet kielégítésére úgy, hogy közben támogatja a halállomány hosszú távú fenntarthatóságának ügyét.
Az Európában eddig egyedülálló társulás keretében a Nomad és a BlueNalu együttműködik a piackutatás és fogyasztói insightok felmérése, a szabályozói engedélyek beszerzéséhez szükséges feltételek feltárása és új európai üzleti és terméklehetőségek felkutatása során.
A fenti cikk a Trade magazin 2021/11. számában is megjelent.
Kapcsolódó cikkeink
K&H: a szén-dioxid-kibocsátás magától nem csökken
Fenntarthatósági stratégia és konkrét karbonlábnyom-csökkentési tervek híján a magyar vállalatok…
Tovább olvasom >Agrárminiszter: a fenntartható mezőgazdaság és erdőgazdálkodás kiemelkedő szerepet játszik a klímaváltozás elleni küzdelemben
A fenntartható mezőgazdaság és erdőgazdálkodás kiemelkedő szerepet játszik a klímaváltozás elleni küzdelemben,…
Tovább olvasom >Budapest ad otthont szeptemberben az Európai Ökogazdálkodási Kongresszusnak
Idén Budapest ad otthont az Európai Ökogazdálkodási Kongresszusnak (European Organic…
Tovább olvasom >További cikkeink
Rekord nyereséget értek el a saját márkák az év első felében az Egyesült Államokban
Új csúcsokat értek el a sajátmárkás termékek 2024 első felében…
Tovább olvasom >Akadálymentesíti csomagolásait a Müller az Egyesült Királyságban
Minden márkás termékének csomagolásán NaviLens kódot helyez el a Müller,…
Tovább olvasom >Új termékigazgatót nevezett ki az Auchan
Július 1-től Varga László látja el az Auchan Magyarország termékigazgatói…
Tovább olvasom >