Kuvait érdeklődik a magyar baromfihús iránt

Szerző: trademagazin Dátum: 2012. 11. 06. 11:50

Hazai építőiparai vállalkozások is szerepet kaphatnak a 2010-ben elindított ötéves kuvaiti nemzeti fejlesztési terv infrastrukturális beruházásaiban – nyilatkozta lapunknak az Arab-Öböl menti országban tárgyaló Szijjártó Péter.

A Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági államtitkára a tegnapi megbeszéléseiről elmondta: a 125 milliárd dolláros összegű fejlesztési terv keretében 700 ezer ember számára építenek új városokat, városrészeket, illetve 171 kilométer hosszú metró-, illetve vasúti hálózat építésére, illetve fejlesztésére is sor kerül, ahol lehetőség van a magyar vállalkozások bekapcsolódására.

A mezőgazdasági és élelmiszeripari együttműködés terén is nyílhatnak lehetőségek Magyarország számára, ugyanis az arab országban komoly elismerés övezi a hazai élelmiszerbiztonsági előírásokat – közölte az államtitkár. Főként a hazai élelmiszerek, ezen belül kiemelten a baromfihús behozatala iránt érdeklődnek a kuvaiti partnerek.

A magyarországi befektetési lehetőségek kapcsán Szijjártó Péter elmondta: az arab ország elsősorban a hazai gyógyturisztikai projektbe történő befektetések iránt mutat érdeklődést. Ennek az együttműködésnek az alapja az lehet, hogy évente 10-14 ezer kuvaiti állampolgárt kezeltetnek részben állami pénzből külföldön.

(Világgazdaság Online – T. G.)

Kapcsolódó cikkeink