Kutyák szagolták ki a vonaton elrejtett 11 ezer doboz cigarettát

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2017. 10. 02. 11:02

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) kutyái 11 ezer doboz cigarettát szagoltak ki egy Kijevből érkezett gyorsvonat hálófülkéjében – közölte a NAV hétfőn az MTI-vel.

Mint írták, a NAV Bevetési Igazgatóságának kutyavezetői tanfolyamán részt vevő pénzügyőrök a szolgálati kutyáikkal együtt tartottak ellenőrzést a Nyugati pályaudvaron. A kutyáknak kiváló gyakorlási lehetőséget jelentettek a vagonok és a hálókocsik.
A Kijevből érkező Latorca IC vonat egyik ukrán rendszámú hálókocsijában a szolgálati kutyák a felszállást követően szinte azonnal jeleztek. A pénzügyőrök a hálófülkék felső ágyain, az ágyneműk mögé rejtve 10 nagy utazótáskát találtak, tele ukrán zárjegyes, illetve zárjegy nélküli cigarettával. A vagonban egyedül tartózkodó kalauz azt állította, hogy nincs köze a dohánytermékekhez, azokat az utasok hagyták a vagonban – közölte a NAV.
A pénzügyőrök a 11 ezer csomag, több mint 11 millió forint értékű adózatlan cigarettát lefoglalták, és költségvetési csalás miatt feljelentést tettek ismeretlen tettes ellen. (MTI)

Kapcsolódó cikkeink