Kutyaeledel-gyártó üzemet épít Kisvárdán a Master Good

Szerző: trademagazin Dátum: 2012. 07. 27. 10:29

Több mint 204 millió forint vissza nem térítendő támogatással építi fel kutyaeledelnek szolgáló szalámit gyártó üzemét a Master Good cégcsoporthoz tartozó Master Szolg. Kft. Kisvárdán. Az erről szóló támogatási szerződést Czomba Sándor foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkár jelenlétében írták alá pénteken a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei városban.

Bárány László, a baromfitenyésztéssel és feldolgozással foglalkozó vállalatcsoport ügyvezető igazgató-tulajdonosa az ünnepségen elmondta: a termelés várhatóan még idén megkezdődik az új gyárban, ahol a munkahelyteremtő pályázaton elnyert támogatásnak köszönhetően a kft. a jelenlegi 27 munkavállalója mellett további 98 regisztrált álláskeresőt tud majd foglalkoztatni.

Az öt társaságot tömörítő cégcsoporton belül a Master Szolg. Kft. végzi a nagyobb baromfitenyésztő telepek, épületek takarítását és fertőtlenítését. Az új üzem a kft. által bérelt kisvárdai telephelyen kap helyet, ahol a gyártás során az élő baromfi vágásából származó melléktermékeket fogják hasznosítani.

A 17 évvel ezelőtt alapított Master Good a kezdetekben öt munkavállalóval kezdte meg működését, ma pedig már 1040 embert foglalkoztat – ismertette Bárány László. A cégcsoport nettó árbevétele idén megközelíti a 40 milliárd forintot.

A telephelyen lévő, 1,8 milliárd forintból felújított feldolgozóüzemben már a második műszak beindítását tervezi, ami további 200 embernek ad majd munkát – hangzott el az eseményen.

A beruházás révén a térségben majdnem száz regisztrált álláskereső jut munkalehetőséghez – emelte ki beszédében Czomba Sándor. A foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkár elmondta: a kormány elkötelezett abban, hogy végrehajtsa a munkahelyvédelmi akciótervhez kapcsolódó intézkedéseket, illetve segítse a leghátrányosabb helyzetű régiók felzárkóztatását, ezzel csökkentve a keleti és nyugati térségek közötti különbségeket.

“A kormány a helyén van, és teszi a dolgát annak érdekében, hogy minél több embernek legyen munkahelye az országban” – tette hozzá Czomba Sándor. (MTI)

Kapcsolódó cikkeink