Kurucz Agro Kft: termőföldtől az asztalig
A Kurucz Agro Kft. egy családi tulajdonban álló cégcsoport, ami a „termőföldtől az asztalig” filozófiát megvalósítva szolgálja ki a vásárlókat – árulta el Kurucz Ferenc a vállalat ügyvezetője és tulajdonosa – írja az agrarszektor.hu. A szakember elmondta, hogy mostanra több mint százféle terméket forgalmaznak, és ezek minőségével elégedettek, a jövőben inkább mennyiségi fejlődést szeretnének elérni. Ezt pedig Kurucz Ferenc szerint az online értékesítés fejlesztésével érhetik el a legbiztosabban.
Kurucz Ferenc két testvérével vezeti a Kurucz Agro Kft.-t, amely az új húsfeldolgozó üzemük 2019-es elkészültéig egy klasszikus állattenyésztő vállalkozás volt. Jelenleg sertéstenyésztéssel, szantóföldi növénytermesztéssel (takarmánynövények) és takarmánykeveréssel foglalkoznak, valamint van egy sertésvágóhídjuk és egy ehhez tartozó feldolgozóüzemük – árulta el Kurucz Ferenc, aki 2021-ben a Portfolio Agrárdíjak „Az év állattenyésztője” kategória egyik jelöltje volt. Ahogy a szakember fogalmazott, a tevékenységük a „termőföldtől az asztalig” terjed, a feldolgozóüzemben pedig A-tól Z-ig mindenféle terméket készítenek. Erre két fő okuk is volt: egyrészt rendelkeznek saját bolttal, ahol a teljes szortimentet szerették volna bemutatni, másrészt pedig maguk vágják le az élő állatokat, amelynek minden részét fel kell használni. A vállalkozás ügyvezetője és tulajdonosa elmondta, hogy több mint 100 termékük van jelenleg. A top termékeik a vásárlói visszajelzések alapján: a nyelves disznósajt, a prémium kenőmájasok, a borókás szalámi, a magas hústartalmú párizsi, valamint a sonkák és a virslik.
Egyértelműen az online kereskedelem az az irány, amibe el szeretnénk indulni, vagy tovább szeretnénk fejlődni. Egyébként mennyiségi fejlődést már nem szeretnénk elérni, minőségit még igen – jelentette ki Kurucz Ferenc.
A szakember kiemelte, hogy a növénytermesztésük és a feldolgozóüzemük már magas technológiai szinten van, ezért a jövőben a sertéstelepeket is szeretnék modernizálni. Arra törekednek, hogy minden üzemegységük is profi és modern legyen – jelentette ki Kurucz Ferenc. A Kurucz Agro Kft. tulajdonosa és ügyvezetője elismerte, hogy ehhez sok munkát kell koordinálni: hiszen termelik a takarmányokat és az állatokról is minden nap gondoskodni kell. Az üzemben heti 5-6 nap megy a munka, ott egy kicsit jobban lehet ütemezni a dolgokat. De minden a munkafolyamatok összehangolásán múlik. (agrarszektor.hu)
Kapcsolódó cikkeink
Erősödött az élő sertés exportja
A KSH adatai szerint Magyarország élősertés-kivitele 22,7 százalékkal 22,5 ezer…
Tovább olvasom >A magyar húsipar kihívásai és teljesítménye 2023-ban
A 2023-as év a magyar élelmiszeripar számára jelentős kihívásokkal telt,…
Tovább olvasom >Csökkent a vágósertés termelői ára
A KSH adatai szerint Magyarország élősertés-kivitele 27,1 százalékkal 19 ezer…
Tovább olvasom >További cikkeink
Új fejezet nyílt a Pizza Hut történetében: Magyarországi modell alapján újulhat meg az étteremlánc
Szeptember 12-én vágták át a szalagot Pécs legnépszerűbb sétálóutcájában, a…
Tovább olvasom >Már 150 millió darab palackot, üveget és alumínium dobozt váltottak vissza a Lidl áruházakban
Mérföldkőhöz érkezett az új visszaváltási rendszerben a Lidl Magyarország. A…
Tovább olvasom >Stílus újragondolva- megújult a Hungaria pezsgő!
Új, a stílust és az eleganciát még inkább hangsúlyozó külsővel…
Tovább olvasom >