Kurucz Agro Kft: termőföldtől az asztalig
A Kurucz Agro Kft. egy családi tulajdonban álló cégcsoport, ami a „termőföldtől az asztalig” filozófiát megvalósítva szolgálja ki a vásárlókat – árulta el Kurucz Ferenc a vállalat ügyvezetője és tulajdonosa – írja az agrarszektor.hu. A szakember elmondta, hogy mostanra több mint százféle terméket forgalmaznak, és ezek minőségével elégedettek, a jövőben inkább mennyiségi fejlődést szeretnének elérni. Ezt pedig Kurucz Ferenc szerint az online értékesítés fejlesztésével érhetik el a legbiztosabban.
Kurucz Ferenc két testvérével vezeti a Kurucz Agro Kft.-t, amely az új húsfeldolgozó üzemük 2019-es elkészültéig egy klasszikus állattenyésztő vállalkozás volt. Jelenleg sertéstenyésztéssel, szantóföldi növénytermesztéssel (takarmánynövények) és takarmánykeveréssel foglalkoznak, valamint van egy sertésvágóhídjuk és egy ehhez tartozó feldolgozóüzemük – árulta el Kurucz Ferenc, aki 2021-ben a Portfolio Agrárdíjak „Az év állattenyésztője” kategória egyik jelöltje volt. Ahogy a szakember fogalmazott, a tevékenységük a „termőföldtől az asztalig” terjed, a feldolgozóüzemben pedig A-tól Z-ig mindenféle terméket készítenek. Erre két fő okuk is volt: egyrészt rendelkeznek saját bolttal, ahol a teljes szortimentet szerették volna bemutatni, másrészt pedig maguk vágják le az élő állatokat, amelynek minden részét fel kell használni. A vállalkozás ügyvezetője és tulajdonosa elmondta, hogy több mint 100 termékük van jelenleg. A top termékeik a vásárlói visszajelzések alapján: a nyelves disznósajt, a prémium kenőmájasok, a borókás szalámi, a magas hústartalmú párizsi, valamint a sonkák és a virslik.
Egyértelműen az online kereskedelem az az irány, amibe el szeretnénk indulni, vagy tovább szeretnénk fejlődni. Egyébként mennyiségi fejlődést már nem szeretnénk elérni, minőségit még igen – jelentette ki Kurucz Ferenc.
A szakember kiemelte, hogy a növénytermesztésük és a feldolgozóüzemük már magas technológiai szinten van, ezért a jövőben a sertéstelepeket is szeretnék modernizálni. Arra törekednek, hogy minden üzemegységük is profi és modern legyen – jelentette ki Kurucz Ferenc. A Kurucz Agro Kft. tulajdonosa és ügyvezetője elismerte, hogy ehhez sok munkát kell koordinálni: hiszen termelik a takarmányokat és az állatokról is minden nap gondoskodni kell. Az üzemben heti 5-6 nap megy a munka, ott egy kicsit jobban lehet ütemezni a dolgokat. De minden a munkafolyamatok összehangolásán múlik. (agrarszektor.hu)
Kapcsolódó cikkeink
Új trendek a húsiparban: Az IFFA 2025 a fenntartható fehérjeforrásokra fókuszál
A világ vezető húsipari és fehérjeipari szakkiállítása, az IFFA 2025…
Tovább olvasom >Magyar sertéshúsból készült ételek kerüljenek az ünnepi asztalra!
Nem csak a halas ételek kerülnek középpontba az ünnepi időszakban,…
Tovább olvasom >Drágulhat a karácsonyi menü: mire számítsunk az ünnepi időszakban?
Ahogy közeledik az ünnepi időszak, sokan már tervezik a karácsonyi…
Tovább olvasom >További cikkeink
Átadásra kerültek a CO-OP Star idei Ezüstfenyő és Ezüstcsillag díjai
Ahogy minden évben karácsony előtt, úgy idén is, december közepén…
Tovább olvasom >A Lidl vásárlóinak köszönhetően közel 24 millió forintnyi adományt kapnak a rászoruló
Két hét alatt 15,5 millió forint értékű élelmiszeradomány-utalvány és közel…
Tovább olvasom >Már itthon is elérhető Dirk Rossmann önéletrajzi írása
A klímakatasztrófával foglalkozó oköthrillerei után megjelent magyarul Dirk Rossmann, a…
Tovább olvasom >