Külügyi séfek tréningje a METRO Vevőakadémián

Szerző: trademagazin Dátum: 2013. 08. 08. 10:17

A magyar konyha újraértelmezése és korszerűsítése a célja annak a tréningnek, amelyet a Külügyminisztérium megbízásából már második alkalommal szervezett meg a Magyar Konyha magazin a külképviseleteken dolgozó magyar séfek számára a METRO Vevőakadémián.

Az egy hetes, minden nap más témával foglalkozó képzést azért hívta életre a Külügyminisztérium, hogy a külképviseleteken dolgozó séfek új alapanyagokat és új főzési technikákat ismerhessenek meg, és ezáltal magasabb színvonalú gasztronómiai szolgáltatásokat tudjanak nyújtani. Munkájukat olyan elismert hazai szakemberek segítik, mint Huszár Krisztián a ZONA, Mogyorósi Gábor a Laci!Konyha séfje és Várvizi Péter séf. A három szakácstanár döntős volt a Hagyomány & Evolúció jól ismert gasztronómiai versenyen, nevükhöz többek között Michelin-csillagos éttermek, boutique-éttermek és főzőiskolák kapcsolódnak.

A 4. napon a szakácsok egy komplett, 4 fogásos modern magyar menüt készítenek el, melynek hozzávalói között szerepel a ponty, a libamáj, a zöldbab és a kacsamell. Az elkészült ételekhez Gál Helga bor- és gasztronómiai tanácsadó választ borokat, és előadást is tart a borok és ételek kapcsolatáról. Gál Helga az első magyar női borszakértő, hazánk uniós elnökségének ideje alatt – a mintegy 260 esemény alkalmával – mutatott be borokat diplomatáknak, politikusoknak. A továbbképzésen 17 külképviseleten dolgozó séf vesz részt, akik a világ minden tájáról – többek között Tokióból, Ottawából, Madridból, Londonból – érkeznek, de itt lesz Kiss Mariann is, aki a New York-i Főkonzulátuson dolgozik. Ő volt az, akit Angelina Jolie és Brad Pitt a magyarországi tartózkodása alatt a család szakácsának nevezett ki.

A tavalyi tréninghez hasonlóan idén is a METRO Vevőakadémia ad otthont a jeles eseménynek. A Magyarországon egyedülálló tudásközpontban a METRO partnerei olyan oktatásokon és továbbképzéseken vehetnek részt, amelyekkel szakmai ismereteiket igény szerint bővíthetik. A kifogástalan technológiai háttér, a kiváló alapanyagok és a felkészült szakácsoktatók mind hozzájárulnak a profi és amatőr séfek további sikereihez. A 2010-ben megalapított Vevőakadémia egyik célja az volt, hogy a magyar gasztronómia fejlődését támogassa, ennek ékes példája a mostani tréning is.

Kapcsolódó cikkeink