Különleges jótékonysági nőnap

Szerző: trademagazin Dátum: 2014. 03. 06. 12:30

A Bethesda Gyermekkórházban található az országos gyermekégés központ. Sokszor az ország legtávolibb részéből érkeznek azok a picik és gyerekek, akik gyógyítása hetekig, vagy akár hónapokig is eltarthat. A szülők, édesanyák és nagymamák nagyban hozzájárulhatnak a súlyos sérült gyermekek gyógyulásához. Sajnos ők azok, akik sokszor csak a folyosókon, gyermekágyak alatt tudnak pihenni, ami végtelenül kimeríti őket. A kórház ezért nőnap alkalmából bejelentetted, hogy az égési központ anyaotthonának építésére fogja fókuszálni adományi, adó 1% és más karitatív forrásait is. A kezdeményezéshez az SCA Hygiene Products Kft. dolgozói gyűjtéssel és a SPAR Magyarország Kft.-vel közösen szervezett kereskedelmi aktivitással 3 millió forintos adománnyal járult hozzá.

Az adományt jelképező csekket adja át a Kórház dolgozóinak (balról jobbra) Sándor Judit, kováts Adél és Jaksa Petra. Háttérben Rozgonyi Zoltán alpolgármester és a Zuglói Önkéntes Tűzoltók.

Az adományt jelképező csekket adja át a Kórház dolgozóinak (balról jobbra) Sándor Judit, kováts Adél és Jaksa Petra. Háttérben Rozgonyi Zoltán alpolgármester és a Zuglói Önkéntes Tűzoltók.

Dr. Velkey György, a Kórház főigazgatója köszöntötte a Kórház ebédlőjében egybegyűlteket 2014 március 6-án, az előrehozott nőnapi ünnepségen. Kiemelte a hölgyek szerepét az intézmény teljes működtetésében, a diakonisszáktól örökölt jelmondat: „Jutalmunk, hogy tehetjük” mindennapi megvalósításában.

 

A program jószolgálati nagykövete Kováts Adél színésznő anyukaként és az esemény házigazdájaként is megható őszinteséggel számolt be a kórházhoz és dolgozóihoz való viszonyáról, hálájáról.

 

Az eseményen jelen volt több önkéntes tűzoltó hölgy is, akik nevében Jaksa Petra, ezüstérmes önkéntes tűzoltó, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem katasztrófavédelmi szakos hallgatója nyilatkozott. Elmondta, hogy közös küldetésük a megelőzés, a gyermekek játékos felkészítése a biztonságtudatos viselkedésre. Minden vágya, hogy hivatását megszerettesse a gyermekekkel.

 

Sándor Judit, az SCA Hygiene Products Kft. Customer Marketing Managere hangsúlyozta, hogy a vállalat, nemzetközi programja, a „Care of life” keretében több, nőket érintő, karitatív projektben vesz tevékenyen részt.

-A Bethesda azért is különleges, mivel itt van az ország egyetlen gyermekégés központja. Ez azt is jelenti, hogy súlyos égési sérülésnél heteket, akár hónapokat is eltöltenek itt a gyerekek. Ezért fontos, hogy az anyukaszálló rendelkezésre álljon és köszönet jár minden támogatónak, minden segítőnek, akikkel együtt tehetett az egész Kórház összes dolgozója, munkatársnője ebben, mert valóban úgy érezzük, hogy mindannyiunk közös jutalma, amit másokért, egymásért tehetünk és tehettünk – emelte ki Sándor Judit, aki azt is hangsúlyozta, hogy az anyaszálló ügyét 2014-ben is szívükön viselik és a továbbiakban is elkötelezetten támogatják.

 

Közös küldetésünk: az egészség

A Bethesda Gyermekkórház közössége nem pusztán vágyakozik az anyaotthon létrehozására, de számos konkrét lépést is megtett már a megvalósulás érdekében. Egy ilyen komoly fejlesztés megvalósítása nem sikerülhet se egyik napról a másikra, se egyedül. A Bethesda ezért olyan, valamilyen módon az egészségügyben dolgozó, régóta és sokak által ismert, nagynevű cégeket keresett meg, akik nem csak általában tudnak a célok mellett lándzsát törni és esetileg támogatni is azt, hanem valódi partnerségben, kitartóan tenni is akarnak és tudnak.

 

-A civil társadalom mozgósításában élen járó Bethesda Alapítványtól még a kerület is sokat tanulhat – mondta Rozgonyi Zoltán, XIV. kerület alpolgármestere, egyben biztosította a jelenlevőket az önkormányzat teljeskörű támogatásáról.

Az első és eddig a legnagyobb és legaktívabb támogató partner az SCA. A szűkebb szakma a fertőtlenítés és higénia specialistaként ismert TORK révén a napi rutinban találkozik a céggel. De gyakorlatilag nincs olyan háztartás, ahol vagy így, vagy úgy ne lenne jelen a Libero, a Libresse, a Zewa, vagy a Tena lady. Gyakorlatilag nincs olyan nő, kismama, anyuka, nagymama, aki ne ismerné és használná valamelyik, az ő saját mindennapi életükben fontos szerepet betöltő terméket. A mindennapi élet minden napos segítése pedig igazi felelősséget, törődést és tiszteletet követel meg a nőkkel és magával az élettel szemben is. Ennek hivatott keretet adni az SCA „Care of life” programja világszerte és itthon is.

 

Az SCA „törődünk az élettel” programja a Bethesda Alapítvánnyal közös „közös küldetés az egészség” akcióban egy év alatt összesen több mint 3 millió Ft adományhoz juttatta hozzá a Bethesda gyermekégési központját. Ennek nagy részét a magyar nőknek köszönik, akik 50 Ft-jával, ZEWA zsebkendő dobozonként adták össze a SPAR/INTERSPAR-ban azt a 2,5 millió Ft támogatást, amit végül az SCA 150 munkatársa további közel 1 millió saját felajánlással egészített ki. A kórház nevében az adományt Dr Bene Ruzsena, Dr Kostyál Erika és Soósné Szabó Kati főnővér vette át az SCA-tól, Kováts Adél és Jaksa Petra közreműködésével .

 

Dr Velkey György főigazgató szerint társadalmi összefogással a szükséges, összesen 50 millió forint akár már őszre összejöhet és jövő májusra már át is adhatnák a körülbelül 10 fő fogadására alkalmas, 1 és 2 személyes szobákból álló régen diakonisszák lakhelyéül szolgáló, ma még romos épületet.

A rendezvény résztvevői ezúton is kérik az anyukákat, hölgyeket, családokat, FMCG szektorban dolgozó kollégákat, hogy idén a nőnap 100. évfordulója alkalmából segítsék anyuka társaikat adó 1 % -uk felajánlásával a Bethesda Kórház Alapítványa – a kedvezményezett adószáma: 18042539-1-42 – javára.

Kapcsolódó cikkeink