Különleges fogások és a legmodernebb berendezések az idei Konyhakiállításon
Vitamindús smoothie-k, eredeti olasz gnocchi szószok, New York-i szendvicsek, illetve Jamie Oliver kagylós-tintahalas fekete spagettije is megkóstolható a vegán fogások és a vadvirág saláta mellett a Budapest Sportarénában a hétvégén az idei Konyhakiállításon.
A rendezvényen Bíró Lajos séf és Jókuti András, a lyoni Bocuse d’Or világverseny ceremóniamestere szombaton mutatott be különleges csirkerecepteket a színpadon, Hadarik Rita pedig gluténmentes banános kekszekkel, Stöhr Gréta vegán fogásokkal nyűgözte le a közönséget.
Halmos Monika, az ehető virágok szakértője tavaszi vadvirág salátát és különleges körömvirágos pogácsát készített, de el lehetett lesni tőle a résztvevők az illatos ibolyatorta és a kandírozott rózsaszirom receptjét is.
Vasárnap Gianni mutatta be legújabb olasz receptjeit, a magyarországi Jamie Oliver-étterem csapata pedig kagylós-tintahalas fekete spagettit készített. Bede Róbert burgonyás pacallevessel és velencei borjúmájjal készült a gasztro mustrára, Görög Zita pedig vitaminbombákat kevert tisztított vízből és gyümölcsökből. Dacota gsztroblogger a New York-i szendvicsek egyik legjobbjának, a Reuben szendvicsnek elkészítését mutatta be.
Mindezek mellett a kiállításon számos konyhai újdonsággal is várták a látogatókat a gyártók, többek közt bemutatkozott az első érintőajtós sütő vagy az egymással kommunikáló főzőlap és elszívó is, a Bluethooth technológiával vezérelt eszközök, a beépített hangszórók, a legújabb konyhabútorok és konyhagépek, illetve konyhai eszköz mellett. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
Egy kutatás szerint érdemes Budapestre többször visszatérni
Kutatást készített a Danubius Hotels a budapesti szállodáikba látogató külföldi…
Tovább olvasom >Nehéz helyzetben van a hazai vendéglátás
A magyar vendéglátás helyzete jelenleg kettős: míg Budapest egyre népszerűbb…
Tovább olvasom >A séf legyen egyéniség!
A 2024. év egyik Gundel-díjazottja a csendes, szerény, ám annál…
Tovább olvasom >További cikkeink
Meghosszabbítottuk az Inno d’Or – Év Innovációja 2025 verseny nevezési határidejét – így még 5 napig várjuk a nevezéseket!
2025-ben is indul a Trade magazin Inno d’Or – Év…
Tovább olvasom >Kitűnően szerepeltek a 2024-es évjáratú borok a XXI. Synvino Borversenyen
Összesen 400 nevezés érkezett az ország 18 borvidékéről a Syngenta…
Tovább olvasom >Mit gondolnak a vállalati felsővezetők a művészetről?
„Topvezetők és a művészet – az örökség és a művészet…
Tovább olvasom >