Különbözőség, szolgáltatás, gyorsaság
Hovánszky László, a Metspa ügyvezető igazgatója a kereskedelem utóbbi 15 évben lezajlott fejlődését látványos előadással demonstrálta. Minden szereplőt érzékenyen érintett, amikor a kis halak elfogyása után a cápák egymásnak estek, a gigászok harcát az egyre nagyobb költségek és a szoros verseny okozta nyereségcsökkenés kísérte. A Lánchíd Klub elnöke úgy látta, a megváltozott kereskedelmi viszonyokra (a központi tendereztetésre, a fokozódó minőségi követelményekre) a hazai termelők és a feldolgozóipar nem megfelelően reagált. A kötelező árcsökkentésen túl, amely később a minőség romlásában visszaütött, nem tudott más eszközöket felvonultatni.
A túlélés és bővülés lehetőségét Hovánszky László az élelmiszerpálya minden szereplője számára a minőség favorizálásában, a különbözőségre való törekvésben, a szolgáltatásbővítésben, a vevők igényeinek és szokásainak pontos ismeretében és mindenekelőtt a gyors döntési képességben látja. A szakember úgy véli, a rendelkezésre álló emberi erőforrás jobb kihasználtsága, a zsenik, innovatőrök, kreatívok cégen belüli megtartása a jövő záloga lehet egy-egy kereskedelmi lánc vagy gyártó számára. Az egy lépésnél bátrabb előre gondolkozást, új távlatokat, a régi, hagyományos cégfelépítmények lerombolását ajánlotta a jelenlévők figyelmébe.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Egyre nagyobb fesztivált csapnak a gin körül
A gin nemcsak az egyik legnépszerűbb ital és longdrink alapanyag…
Tovább olvasom >Bioélelmiszerek a közétkeztetésben a IV. Magyar Gasztronómia Napján
2025. április 26-27-én tartják a IV. Magyar Gasztronómia Napját. A…
Tovább olvasom >IFFA 2025: A hús- és fehérjeipar vezető világvására
A frankfurti IFFA szakvásár a nemzetközi hús- és fehérjeipar legnagyobb…
Tovább olvasom >