Külföldön terjeszkedik a Budapesten öt éve működő Makery étterem

Szerző: Ipacs Tamás Dátum: 2021. 07. 15. 09:12

A csináld-magad-helyben koncepcióval működő Makery étterem franchise formában építi hálózatát, a piac sajátosságait felmérve nem a hazai piacon: Európa nagyvárosaiban keresnek magyar gyökerű vállalkozókat partnernek.

Közös program, együtt főzés és éttermi élmény – képünkön a pozsonyi Makeryben

A projekt másfél éve indult az MFB csoport 2 millió eurós támogatásával, a lánc első két külföldi egysége a napokban nyílt meg Bécsben és Pozsonyban, és a tervek szerint még az idén további két további Makery étterem kezdi meg működését. A terjeszkedés tehát folytatódik – a hírek szerint a közeljövőben meghódítani kívánt városok Milánó, Barcelona, Athén, Brüsszel, Berlin és Stockholm.
A Makery a csináld-magad éttermek azon csoportjába tartozik, ahol a vendégek konyhakész formában kapják meg az elkészítéshez szükséges hozzávalókat, és a főzés minden folyamatát maguk végzik. Az asztalokba indukciós főzőlapok vannak építve, az ételek elkészítésének lépésein tableteken futó videó alkalmazás vezet végig. A rendszer nemcsak családok, baráti társaságok szórakozását szolgálja, de jó módszere a céges csapatépítésnek is.
A hálózat budapesti egysége a járvány időszaka alatt sem zárt be: a Makery Delivery projekt keretében – építve többek között a meal kitek erősödő világtrendjére – a megrendelők otthonába vitték el az alapanyagokat.

Címkék: , ,

Kapcsolódó cikkeink