Külföldön terjeszkedik a Budapesten öt éve működő Makery étterem
A csináld-magad-helyben koncepcióval működő Makery étterem franchise formában építi hálózatát, a piac sajátosságait felmérve nem a hazai piacon: Európa nagyvárosaiban keresnek magyar gyökerű vállalkozókat partnernek.
![](https://trademagazin.cdn.webgarden.io/wp-content/uploads/2021/07/Makery-300x196.jpg)
Közös program, együtt főzés és éttermi élmény – képünkön a pozsonyi Makeryben
A projekt másfél éve indult az MFB csoport 2 millió eurós támogatásával, a lánc első két külföldi egysége a napokban nyílt meg Bécsben és Pozsonyban, és a tervek szerint még az idén további két további Makery étterem kezdi meg működését. A terjeszkedés tehát folytatódik – a hírek szerint a közeljövőben meghódítani kívánt városok Milánó, Barcelona, Athén, Brüsszel, Berlin és Stockholm.
A Makery a csináld-magad éttermek azon csoportjába tartozik, ahol a vendégek konyhakész formában kapják meg az elkészítéshez szükséges hozzávalókat, és a főzés minden folyamatát maguk végzik. Az asztalokba indukciós főzőlapok vannak építve, az ételek elkészítésének lépésein tableteken futó videó alkalmazás vezet végig. A rendszer nemcsak családok, baráti társaságok szórakozását szolgálja, de jó módszere a céges csapatépítésnek is.
A hálózat budapesti egysége a járvány időszaka alatt sem zárt be: a Makery Delivery projekt keretében – építve többek között a meal kitek erősödő világtrendjére – a megrendelők otthonába vitték el az alapanyagokat.
Kapcsolódó cikkeink
Dinamikus bővülés a SPAR franchise hálózatában: 19 új üzlet Magyarországon
A SPAR franchise hálózata 2024 első félévében 19 új üzlettel…
Tovább olvasom >Ebből a vállalkozásból csinálna nemzetközi franchise-t az első hazai McDonald’s tulajdonosa
Egy családi cégnek indult közösségi kert modellt vinne az európai…
Tovább olvasom >Egyre egységesebb, összehangoltabb a Reál
2023-ban a Reálnál folytatódott a már előző évben megkezdett strukturális…
Tovább olvasom >További cikkeink
Fenntartható vendéglátás Magyarországon: a 2024-es év úttörői
Magyarországon a fenntarthatóság napjaink egyik legfontosabb kihívása, különösen az éttermi…
Tovább olvasom >Trendekbe fagylalva
Ami hosszú időn keresztül csak egy jeges nyalánkság volt, abból a…
Tovább olvasom >