A külföldön élő románok 91 százaléka rendszeresen vásárol román termékeket

Szerző: Trademagazin Dátum: 2018. 03. 02. 09:02

A külföldön élő románok 91 százaléka rendszeresen vásárol román termékeket, 61 százalékuk pedig népszerűsíti is a román brandeket ottani ismerősei körében – derült ki az MKOR Consulting piackutató cég friss felméréséből, amelynek következtetéseit kedden tették közzé.

A tanulmány szerzői szerint Romániának több millió “nagykövete” van külföldön: a boldogulásukat külföldön kereső román állampolgárok többsége ugyanis büszke azokra a termékekre, amelyek szülőhazájára emlékeztetik a befogadó országban. A románok otthoni termékekhez ragaszkodó tagjainak 76 százaléka kifejezetten román termékekre specializálódott boltokból, 43 százalékuk Romániából, 18 százalékuk a helyi hipermarketekből, 14 százalékuk online boltokból szerzi be a román termékeket.
A megkérdezettek 67 százalékát büszkeséggel, 59 százalékát örömmel tölti el az, ha román termékekkel találkoznak a külföldi áruházak polcain.
A Románia nagykövet-brandjei című felmérést 60 különböző országban, 1100 román ember válaszai alapján készítették idén szeptember és november között. (Baranyi László, MTI)

Kapcsolódó cikkeink