Kulcsfejezet a húsevők nagykönyvében – A nap képe
Egy régi viccben egy asztaltársaság tagjai elmagyarázzák a pincérnek, mennyire átsülve kérik a steakjüket, aztán a pincér bemegy a konyhába és azt mondja a szakácsnak: négy marhasült rendel!
Egy átlagos étteremben megkérdezik, hogyan kéred a steaket, egy jóban meg is csinálják úgy, ahogyan kéred. A húsevők már ismerik a „szaknyelvet” (rare, well-done stb.) – a különbségét annak, hogy mit jelölnek ezek a szavak, úgy lehet a legjobban érzékelni, ha egymás mellett látjuk az eredményt.
Mi most nemcsak ilyet mutatunk, hanem azt is, hogyan kell ezeket rendelni ott, ahol nem világnyelv az angol, hogyan szeretik a steaket az USA különböző államaiban, és hogyan süssön steaket az olyan, aki nem érzi magát profi szakácsnak.
Kapcsolódó cikkeink
Nass!- A nap képe
Ezelőtt nem tettük, próbáljuk ezután is elkerülni az AI-generálta termékfotók…
Tovább olvasom >A vendéglátóhely-nevek és a brit humor – A nap képe
Az angolok imádják a(z angol) humort, láthatóan még a vendéglátóhelyek…
Tovább olvasom >További cikkeink
Visszaesett a turizmus konjunktúrája – de még így is a gazdaság egyik legjobban teljesítő szektora
Áprilisban -6 ponton állt a Turizmus Konjunktúra Index (TKI) értéke…
Tovább olvasom >A magyar street food új generációja a Dob utcába költözött – Bemutatkozik a Budapest Bites
A városi street food palettát gazdagító hely prémium grab’n’go élményt…
Tovább olvasom >Ízlelgessük 2025-öt!
Nagyot változott a hazai bárok világa és a koktélfogyasztás kultúrája…
Tovább olvasom >