Kulcsfejezet a húsevők nagykönyvében – A nap képe
Egy régi viccben egy asztaltársaság tagjai elmagyarázzák a pincérnek, mennyire átsülve kérik a steakjüket, aztán a pincér bemegy a konyhába és azt mondja a szakácsnak: négy marhasült rendel!
Egy átlagos étteremben megkérdezik, hogyan kéred a steaket, egy jóban meg is csinálják úgy, ahogyan kéred. A húsevők már ismerik a „szaknyelvet” (rare, well-done stb.) – a különbségét annak, hogy mit jelölnek ezek a szavak, úgy lehet a legjobban érzékelni, ha egymás mellett látjuk az eredményt.
Mi most nemcsak ilyet mutatunk, hanem azt is, hogyan kell ezeket rendelni ott, ahol nem világnyelv az angol, hogyan szeretik a steaket az USA különböző államaiban, és hogyan süssön steaket az olyan, aki nem érzi magát profi szakácsnak.
Kapcsolódó cikkeink
Puritán és nagyon macsó – A nap képe
A Yeti tökéletes termopohár – mondjuk, hideg whiskynek vagy forró…
Tovább olvasom >Mit rejt a fehérneműd? – A nap képe
A divattervező Calvin Klein provokatív reklámkampányokat használt arra, hogy párbeszédet…
Tovább olvasom >Kolumbusz tojásdoboza – A nap képe
Nem az első hagyományostól eltérő, esztétikus kiszerelés az utóbbi években,…
Tovább olvasom >További cikkeink
Szárnyal a nyaralópiac: 37 százalékos drágulás fél év alatt
A lakáspiachoz hasonlóan a nyaralópiac is jelentős lendületet vett 2025…
Tovább olvasom >Olaszország idén is tarol a turisták körében – drágább, de megéri
Bár az árak emelkedtek, Olaszország továbbra is az egyik legnépszerűbb…
Tovább olvasom >Puritán és nagyon macsó – A nap képe
A Yeti tökéletes termopohár – mondjuk, hideg whiskynek vagy forró…
Tovább olvasom >