Kulcsfejezet a húsevők nagykönyvében – A nap képe
Egy régi viccben egy asztaltársaság tagjai elmagyarázzák a pincérnek, mennyire átsülve kérik a steakjüket, aztán a pincér bemegy a konyhába és azt mondja a szakácsnak: négy marhasült rendel!
Egy átlagos étteremben megkérdezik, hogyan kéred a steaket, egy jóban meg is csinálják úgy, ahogyan kéred. A húsevők már ismerik a „szaknyelvet” (rare, well-done stb.) – a különbségét annak, hogy mit jelölnek ezek a szavak, úgy lehet a legjobban érzékelni, ha egymás mellett látjuk az eredményt.
Mi most nemcsak ilyet mutatunk, hanem azt is, hogyan kell ezeket rendelni ott, ahol nem világnyelv az angol, hogyan szeretik a steaket az USA különböző államaiban, és hogyan süssön steaket az olyan, aki nem érzi magát profi szakácsnak.
Kapcsolódó cikkeink
Macsó megközelítés a vásárlásban – A nap képe
Az USA-ban működik (legalább) egy olyan hipermarket, ahol a bevéárláshoz…
Tovább olvasom >Adventi naptár sörisszáknak – A nap képe
Nem bonyolítják túl, mégis izgalmasnak tűnik a sörszaküzlet adventi naptárja.
Tovább olvasom >Mínuszkalóriás snack ünnepek utánra – A nap videója
Gusztusos – talán még ízgazdag is lehet! A videóért katt…
Tovább olvasom >További cikkeink
2025 lesz a magyar sörturizmus éve?
18 magyar, kisüzemi sörfőzdébe kalauzol el a Bakancslista 2025 –…
Tovább olvasom >Macsó megközelítés a vásárlásban – A nap képe
Az USA-ban működik (legalább) egy olyan hipermarket, ahol a bevéárláshoz…
Tovább olvasom >Új szabályozás a munkaegészségügyi vizsgálatok terén: mit jelent ez a szállodaipar számára?
2024. szeptember 28-tól jelentős változások léptek életbe a munkaegészségügyi vizsgálatok…
Tovább olvasom >