KSH: tovább tart a kiskereskedelmi forgalom növekedése
Márciusban 6,5 százalékkal, az első negyedévben 7,0 százalékkal nőtt a kiskereskedelmi forgalom a tavalyi év azonos időszakához képest – jelentette első becslése alapján szerdán a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).
A naptárhatástól megtisztított adatok szerint a márciusi forgalom 5,1, az első negyedévi 6,7 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit. A kiskereskedelmi forgalom növekedése ezzel 21. hónapja töretlenül folytatódott.
A naptárhatással kiigazított adatok szerint az élelmiszertermékek fogyasztása márciusban 3,7 százalékkal nőtt az előző havi 3,3 százalékos emelkedés után. A nem élelmiszerjellegű termékek kereslete 6,0 százalékra lassult a februári 8,6 százalékról, az üzemanyag forgalom pedig 8,5 százalékkal nőtt az egy évvel korábbihoz képest.
Az első negyedévben az élelmiszerfogyasztás 4,3 százalékos, a nem élelmiszerjellegű termékek értékesítésének 8,9, az üzemanyag fogyasztás 9,7 százalékos naptárhatástól megszűrt növekedését mérte első becslése szerint a KSH. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
KSH: a vendéglátás területén a legalacsonyabb a bruttó átlagkereset
2023 januárjában a teljes munkaidőben alkalmazásban állók bruttó átlagkeresete 528…
Tovább olvasom >KSH: Az élelmiszer, ital és dohánytermék gyártása 12,2 százalékkal csökkent
2023 januárjában az ipari termelés volumene 0,2 százalékkal elmaradt az…
Tovább olvasom >
A kisüzemekkel szemben a nagy sörgyárak visszaélnek az erőfölényükkel?
A Csíki Sör és a Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete a Gazdasági…
Tovább olvasom >További cikkeink
Tojástermelők szövetsége: nem lesz hiány tojásból a következő napokban sem
Nem lesz hiány tojásból a következő napokban sem, de a…
Tovább olvasom >Út a nulla hulladék felé: március 30-a a Nemzetközi Hulladékmegelőzési Világnap
Az ENSZ Környezetvédelmi Programja (UNEP) március 30-át a Nemzetközi Hulladékmegelőzési…
Tovább olvasom >Olaszország betiltani készül a laboratóriumi élelmiszerek előllítását
Olaszország „gasztronómiai örökségének védelme” érdekében betiltani készül a sejtalapú élelmiszerek…
Tovább olvasom >