KSH: négy százalékkal nőtt az ipari termelés

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2019. 01. 08. 11:10

Tavaly novemberben 4,0 százalékkal nőtt az ipari termelés az egy évvel korábbihoz képest, a munkanaphatástól megtisztított adatok szerint a termelés 3,5 százalékkal emelkedett – jelentette kedden első becslése alapján a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

A tavalyi év első 11 hónapjában 3,5 százalékkal volt nagyobb az ipari termelés, mint az előző év azonos időszakában.
Az előző hónaphoz viszonyítva a szezonálisan és munkanaptényezővel kiigazított ipari kibocsátás 1,1 százalékkal csökkent tavaly novemberben.
Mikó Ildikó, a KSH statisztikai tanácsadója az adatok ismertetésekor kifejtette, hogy a növekedéshez – az előző hónaphoz hasonlóan – a legtöbb feldolgozóipari alág hozzájárult. A legnagyobb súlyú járműgyártás kibocsátása az előző hónaphoz hasonló ütemben nőtt. A számítógép, elektronikai, optikai termék gyártása számottevően emelkedett, és az élelmiszer, ital és dohánytermék gyártása is meghaladta az egy évvel korábbit – tette hozzá.
Az ipari termelés tavaly novemberi részletes adatait január 14-én közli a KSH, a tavaly decemberi és 2018. éves ipari termelésről február 7-én jelenik meg a statisztika. (MTI)

Kapcsolódó cikkeink