KSH: megszilárdult a kiskereskedelmi forgalom növekedési üteme áprilisban

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2017. 06. 06. 11:50

Áprilisban a kiskereskedelmi üzletek forgalmának volumene a nyers adat szerint 3,5 százalékkal, naptárhatástól megtisztítva – főként a húsvéthatás miatt – 2,0 százalékkal nőtt – jelentette a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

kosar02

Márciusban a nyers adat szerint 3,3 százalékos, naptárhatástól megtisztítva 5,4 százalékos volt a forgalom éves összevetésű növekedési üteme a februári 1,0 százalékosnál szerényebb emelkedés után.
Az élelmiszer- és élelmiszer jellegű vegyes kiskereskedelmi üzletekben 0,6 százalékkal emelkedett az értékesítés naptárhatástól megtisztított volumene tavaly áprilishoz mérve, a nem élelmiszer-kiskereskedelmi üzletekben 5,2, az üzemanyag-kiskereskedelemben 1,1 százalékkal nőtt a forgalom.
Az év első négy hónapjában a forgalom volumene – szintén naptárhatástól megtisztított adatok szerint – 3,0 százalékkal haladta meg az előző év azonos időszakáét.
Január-áprilisban az élelmiszerüzletekben 1,9 százalékkal emelkedett az értékesítés naptárhatástól megtisztított volumene az előző év azonos időszakához képest, a nem élelmiszer-kiskereskedelmi üzletekben 4,9 az üzemanyag-kiskereskedelemben 3,0 százalékkal nőtt a forgalom.
Az áprilisi kiskereskedelmi forgalom részletes adatait június 23-án közli második becslése alapján a KSH. (MTI)

Kapcsolódó cikkeink