KSH: augusztusban 1,5 százalékkal nőtt a kiskereskedelmi forgalom volumene

Szerző: trademagazin Dátum: 2013. 10. 03. 12:40

A kiskereskedelmi forgalom naptárhatástól megtisztított volumene 1,5 százalékkal nőtt augusztusban az előző év azonos időszakához képest a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) csütörtökön közzétett gyorsbecslése szerint.

kisker-jul

A kiigazítatlan adatok szerint a kiskereskedelmi forgalom volumene augusztusban egy százalékkal haladta meg 2012 azonos időszakáét.

Az élelmiszer- és élelmiszer jellegű vegyes kiskereskedelemben 1,2 százalékkal nőtt augusztusban az előző év azonos időszakához képest, ugyanannyival mint júliusban.

A nem élelmiszer-kiskereskedelemben tovább bővült: 1,3 százalékkal emelkedett a volumene a júliusi 0,9 százalékos bővülést követően.

Az üzemanyag-kiskereskedelemben 1,6 százalékkal emelkedett az értékesítés volumene, így kissé lassult a növekedés: júliusban 2,9, júniusban pedig 2,4 százalékos éves emelkedést regisztrált a KSH.

Tavaly augusztusban még visszaesés volt a kiskereskedelemben: a forgalom a naptárhatástól megtisztított adatok szerint 1,9, a kiigazítatlan számok szerint pedig 2,3 százalékkal csökkent a megelőző év azonos időszakához képest. (MTI)

Kapcsolódó cikkeink